Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Subvention av serieavgifter 2021/2022

Vid gårdagens välbesökta ordförandekonferens meddelade styrelsen för VIBF att man kommer att subventionera nästa års serieavgifter.

Styrelsens beslut innebär :

• 40 % subvention på serieavgiften kommande säsong (baseras på förra årets faktura, det vill säga samtliga föreningar får 40% av beloppet på förra årets faktura avdragen på kommande års faktura)

• Möjlighet att dela upp betalning – 50% senast sista juni, 50% senast sista september.

• Nya A-lag som förra året fick fri avgift får 40 % subvention på kommande faktura (årets ordinarie pris)

• Nya U-lag som förra året fick avgiften rabatterad med 50 % får 40% subvention på kommande faktura (40 % av förra årets halva avgift).

I pengar omfattar detta sammanlagt 700 000 kr i rabatt för distriktets föreningar och beslutet innebär att VIBF kommer att göra ett minusresultat detta år och att det egna kapitalet kommer att belastas.

Sedan serierna avslutades har styrelsen jobbat intensivt med frågan om serieavgifter och grundståndpunkten har hela tiden varit att vi vill ge en så stor subvention som möjligt, i syfte att skapa bra förutsättningar för föreningarna att återstarta verksamheten efter sommaren.

Samtidigt är styrelsen givetvis mån om att inte hamna i ett läge där personal behöver sägas upp eller förbundets möjligheter att fortsätta det offensiva arbetet för värmländsk innebandy sänks.

Vi är glada över att kunna ge distriktets föreningar denna rabatt och trots den hårda ekonomiska belastningen det innebär är vi övertygade om att det är rätt väg att gå.

 

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2021-04-14, kl 14:03