Information och rekommendationer gällande covid-19

Läs mer här.

Stort grattis alla fantastiska pristagare

Vid en utomhusceremoni på Idrottens Hus i Karlstad ikväll passade VIBF på att dela ut alla årsmötesutmärkelser till en rad pristagare.

- Det känns väldigt roligt att återigen få prisa några av de personer som gör fantastiska insatser för värmländsk innebandy, både innanför och utanför sargen. Det görs varje dag ett otroligt viktigt och betydelsefullt jobb i föreningarna runt om i distriktet och årets pristagare är några bevis för det, säger Camilla Olsson, kanslichef hos Värmlands Innebandyförbund.

Nedan redovisas samtliga pristagare och motiveringarna i varje kategori.
Stort grattis till alla inblandade!

Årets Förening – Hagfors IBS
Föreningen har strategiskt och målmedvetet tagit sig an stora framtidsfrågor och tydligt visat att man vill gå från ord till handling när det gäller att utveckla verksamheten på alla plan. I syfte att bredda föreningen har man gjort en stor och gedigen satsning på motionsverksamhet i form av att man startat sin egen superliga. Ett arbete som på kort tid resulterat i en otroligt imponerande förstaplats på listan över föreningar med flest motionslicenser. Och detta inte bara i Värmland, utan i hela landet!

Årets ungdomsledare – Kalle Mossberg, Dotteviks IF
Med långsiktigt fokus och med ambitionen att bygga från grunden, har han lotsat, inte bara sin egen spelargrupp, utan hela föreningens flickverksamhet framåt. Han är en av dem som genom sitt engagemang, kunnande och målmedvetna arbete sett till att föreningen nu, för första gången på sex år, kunnat anmäla ett damlag till seriespel.

Årets damjunior – Amanda Gottebo, Skoghalls IBK
Inför säsongen tog hon det stora klivet från division 2 till spel i landets högsta serie, SSL. Men redan i debuten visade hon en total respektlöshet inför motståndet med att bland annat göra mål. Säsongen slutade visserligen med att Skoghalls IBK åkte ur serien, men hon kan se tillbaka på en säsong som gett eko i landet. Trots att hon var yngst i laget gjorde hon bland annat näst flest mål. Med sin speed och målfarlighet har hon visat vilken hög potential hon besitter.

Årets herrjunior  – Jacob Karlsson, Hagfors IBS
Han inledde säsongen med att göra debut i U19-landslaget vid Finnkampen. Under säsongen deltog han vid alla U19:s samlingar och gjorde totalt fem landskamper. Utöver spel i landslaget så hjälpte han sin klubb, Hagfors IBS, till att nå en tredjeplats i division 1. Han gjorde det genom att slå personligt rekord för mål, assist och poäng. Det som främst utmärker honom som innebandyspelare är hans fysik, närkampsspel och vassa avslut.

Årets domare – Roger Nilsson
Domaren har visat att med tålmodigt jobb och ödmjuk inställning kan man komma långt. Från att för några år sedan ha fått döma finalen i SDF-SM har han etablerat sig i Svenska Superligan dam under de senaste säsongerna. Under årets säsong tog han ytterligare kliv och var aktuell att få döma slutspelet. Han är en mycket uppskattad kollega bland de värmländska distriktsdomarna och hjälper ofta till med att ta lediga återbud. Han är ett bra föredöme för distriktets yngre domare och en fin representant för vår domarkår.

Årets unga domarpar – Rebecca Bräck, Josefine Holmqvist Göthberg
Domarparet har steg för steg tagit kliv i sin utveckling och har inte varit rädda för att axla de utmaningar som man ställts inför. Under årets säsong har de etablerat sig som ordinarie par i flera seniorserier och deras goda insatser där resulterade även i att de fick döma i distriktets högsta serie på damsidan, division 1. Deras goda utveckling under de senaste säsongerna har skapat en mycket bra grund inför framtiden, och det kommer bara vara de själva som sätter begränsningar för hur långt karriärerna kan nå.

Årets eldsjäl (till minne av Jocke Olsson) – Lars Grude, Skattkärrs IK
Med sitt aldrig sinande engagemang är han mallen för den sanna eldsjälen. Personen som har koll på det mesta, rycker in där det behövs och ser till att det alltid är ordning och reda på kronor och ören. Han var med och grundade föreningen och har varit med och sett till att hjulen snurrat sedan dess. Enligt omgivningen så finns det ingen som bryr sig så mycket som han, oavsett om det gäller de stora frågorna eller de små detaljerna. Han fanns där då. Han finns där nu. Med stort hjärta och brinnande omsorg för både föreningen och för människorna som verkar i den.

 

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 4 veckor sedan