Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

SSL-kval för Karlstad IBF

Efter 22 omgångar i Allsvenskan herr väntar nu kval för Karlstad IBF och sju andra lag med två platser i Svenska Superligan i potten.

Det är fyra lag från Allsvenska norra och lika många lag från Allsvenskan södra som gör upp om de två platserna. Kvalet görs upp i play off-möten i två omgångar. I första omgången möts man inom den egna serien i matchserier i bäst av tre matcher, medan i den andra omgången blir möten över seriegränserna.

För Karlstad IBF, som slutade tvåa i den södra serien, väntar serietrean Lindås Rasta IBK i första omgången. Första matchen spelas redan idag i Karlstad, och sedan väntar match två på onsdag i Göteborg och om det blir en tredje match så spelas den i Karlstad nästa helg.

I det andra mötet från den södra serien spelar serievinnarna Warberg IC mot fyran Lagan IBK. I den norra serien möts Djugårdens IF IBF (1:a) och Visby IBK (4:a) medan AIK IBF (2:a) möter Hagunda IF (3:a) i den andra matchserien.

Om Karlstad vinner sin matchserie mot Lindås väntar sedan som sagt ett lag från den norra serien i andra omgången i bäst av fem matcher. Vinnaren av den matchserien blir klar för SSL.

Tidigare SSL-kval för Karlstad IBF

Sedan SSL-kvalet infördes till säsongen 2013/14 så har Karlstad deltagit i tre kval:

2013/14 - föll i första omgången med 0-2 i matcher mot Höllvikens IBF.

2014/15 - vann båda kvalomgångarna och blev klara för SSL. Matchhjälte blev Simon Sjögren som avgjorde i sudden death mot IBK Göteborg i andra kvalomgången.

2017/18 - föll i första omgången med 0-2 i matcher mot FBC Kalmarsund.

Sedan kvalificerade man sig för SSL-kval under förra säsongen, men det ställdes in p.g.a. coronapandemin.

Hur följer man matcherna?

Man kan antingen följa matcherna via Svensk Innebandys app, men vill man se matcherna så sänds de på innebandy.tv.

Foto: Karlstad IBF

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-03-20, kl 11:56