Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

SSL-derby och seriestarter

För 6050 dagar sedan möttes Karlstad IBF och Munkfors IBK i det som då hette Elitserien Södra. Det är det senaste mötet mellan två värmländska lag i landets högsta serie. Men ikväll bryts den sviten när Karlstad IBF tar emot Skoghalls IBK i Colorama Arena. I skuggan av den matchen så drar även flera seniorserier på distriktsnivå igång runt om i Värmland.

För er som inte orkar räkna så spelades matchen mellan Karlstad och Munkfors den 12 mars 2003. Munkfors vann med 4-3 och tog sig då upp på en kvalplats. Men man förlorade i kvalet och åkte ur Elitserien. Sedan dess har inte Karlstad haft något värmländskt sällskap i Elitserien/SSL fram tills i april i år när Skoghall vann SSL-kvalet mot FBC Kalmarsund.

Hittills har lagen spelat två matcher vardera. Karlstad har vunnit mot svenska mästarna Täby FC och nykomlingarna Nacka Wallenstam IBK. Skoghall å sin sida vann sin premiärmatch borta mot Jönköpings IK, men förlorade mot SM-tvåan KAIS Mora IF.

Förutom att det väntas bli en rolig, underhållande och spännande match ikväll så väntas det också slås publikrekord för en match mellan två damlag i seriesammanhang i Värmland. Sedan 2002 var rekordet 795 personer från ett möte mellan Karlstad och Munkfors i Sundsta Sporthall. Men det slogs i våras i Skoghalls kvalmatch mot Kalmarsund när 815 personer kom till Hammarö Arena. Men enligt rapporterna är biljetterna till Colorama Arena mer eller mindre slutsålda, vilket borde betyda att det vi får ett nytt rekord. 

Och om rekordet slås så har ju Skoghall chansen den 17 januari att ta det tillbaka när returmatchen spelas.

Matchen börjar kl 19:00 ikväll i Colorama Arena.

Här kan ni läsa om matchen i NWT och VF:

https://www.nwt.se/2019/10/04/historiska-derbyt-sa-mycket-mer-an-bara-tre-poang/

https://www.vf.se/2019/10/03/karlstadstranaren-inget-lag-kommer-vika-ner-sig/

https://www.vf.se/2019/10/03/skoghallstranaren-det-ar-valdigt-mycket-prestige/

https://www.vf.se/2019/10/03/prestigefull-syskonkamp-i-unikt-derby/

Här kan ni även läsa om alla tidigare möten mellan värmländska damlag i damernas högsta serie:

Länk

---

Förra helgen tjuvstartades seriespelet i distriktet gällande seniorspel när damer division 1 drog igång. Denna helgen börjar även damer division 2, herrar division 2 och herrar division 3.

På juniornivå har JAS-DJ redan hunnit med två spelhelger och HJ17 Region började förra helgen. I JAS-HJ spelas dock de första matcherna med värmländska lag denna helgen.

Alla information kring när och var hittar ni på www.innebandy.se/statistik.

Foto: NWT

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 4 oktober 2019