Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Spelschema för senior-, junior- och F/P16-DM

Förra veckan var det sista dagen att anmäla lag till både senior- och junior-DM. Totalt sett anmälde sig 28 lag till senior-DM och åtta lag till junior-DM. Lottning har nu genomförts och även spelscheman är klara, vilket också gäller för det uppskjutna DM:et för 05-lagen, numera kallat F/P16-DM.

Senior-DM

I senior-DM fördelades de 28 anmälda lagen så att det är 18 herrlag och 10 damlag anmälda. Av dessa är tre lag som spelar i förbundsserierna och därmed inte deltar i kvalspelet i september. På herrsidan är det Hagfors IBS och Skoghalls IBK och på damsidan Hagfors IF Uddeholm.

Tävlingskommittén har fastslagit tävlingsupplägget för kvalet. På herrsidan delas de 16 lagen upp i fyra grupper á fyra lag. Gruppspelet genomförs helgen 18-19 september där alla möter alla inom gruppen i enkelmöten. De fyra gruppvinnarna går sedan vidare till slutspelet. Speltiden i kvalmatcherna är 3x15 minuter, rullande tid.

I slutspelet möts de fyra gruppvinnarna i två kvartsfinaler i bäst av en. Kvartsfinalerna spelas som veckomatcher vecka 41. Därifrån går sedan de båda vinnande lagen vidare till semifinal där de båda förbundsserielagen ansluter. Semifinalerna spelas som veckomatch vecka 49. Finalen spelas sedan söndag 6 februari i Uddeholm Arena i Hagfors. Inför både kvarts- och semifinalerna sker en lottning för att fastställa matcherna.

Grupplottningen herr:

Grupp A: BK Vålberg, Hultsberg IBF, Karlskoga IBF (arrangör) och Kristinehamns IBF

Grupp B: BKI Sunnanå, Dotteviks IF, Skattkärrs IK och Åmotfors IF (arrangör)

Grupp C: Arvika IBF (arrangör), Grums IBK, Munkfors IBK och Skoghalls IBK Utveckling

Grupp D: Edebäck IBF (arrangör), Filipstad IBK, GS 86 AIF och Olsäters SK

Länk till spelschema

På damsidan delades de tio lagen in i tre grupper á tre lag. Gruppspelet genomförs helgen 18-19 september där alla möter alla inom gruppen i enkelmöten. De tregruppvinnarna går sedan vidare till semifinalerna. Speltiden i kvalmatcherna är 3x20 minuter, rullande tid.

I semifinalerna får de tre gruppvinnarna sällskap av Hagfors IF Uddeholm. Semifinalerna spelas som veckomatch vecka 47. Finalen spelas sedan söndag 6 februari i Uddeholm Arena i Hagfors. Inför semifinalerna sker en lottning för att fastställa matcherna.

Grupplottningen dam:

Grupp A: Degerfors IBK (arrangör), GS 86 AIF och Karlstad IBF Ungdom

Grupp B: BKI Sunnanå, Grums IBK (arrangör) och Skattkärrs IK

Grupp C: Filipstad IBK, Kristinehamns IBF (arrangör) och Munkfors IBK

Länk till spelschema

Junior-DM

Totalt var det som sagt åtta lag anmälda till junior-DM och det fördelades jämnt mellan könen med fyra lag vardera. Tävlingskommittén har fastställt att upplägget för junior-DM blir att de fyra lagen inom respektive lag möts i enkelmöten i ett gruppspel och sedan går de två högsta placerade lagen till final.

Speltiden är 3x20 minuter rullande tid.

Alla matcher avgörs helgen 4-5 september och det i Hammarö Arena.

Länk till spelschema DJ18-DM

Länk till spelschema HJ18-DM

F/P16-DM

DM:et är som bekant uppskjutet från säsongen 2020/21 och omgjort från att spelas som utslagsmatcher till ett gruppspel där alla möter alla. Fem lag deltar i respektive klass och tävlingsupplägget är som så att alla möter alla i enkelmöten och vinnaren av gruppens tabell blir då distriktsmästare.

Länk till spelschema F16-DM

Länk till spelschema P16-DM

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-06-30, kl 14:31