Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Spelarintervjuer inför damernas DM-final

Från början var det planerat att innebandyns DM-finaler skulle ha spelats den 6 februari, men arrangemanget fick skjuts upp på grund av pandemin. Istället kommer de fyra finalerna genomföras på olika datum och först är damfinalen mellan GS 86 AIF och Hagfors IF Uddeholm som spelas imorgon onsdag, 23 mars, i Uddeholm Arena i Hagfors.

För er som inte kan vara på plats imorgon så sänds matchen gratis på innebandy.tv och sändningen börjar 19:45.

Länk till sändningen: https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-gs-86-aif-hagfors-if-uddeholm-6708ec

Finalen blir ett prestigemöte mellan det allsvenska topplaget Hagfors IF Uddeholm och GS 86 AIF, som nyligen vann division 1 och snart ska kvala upp till just Allsvenskan. För Hagfors del blir finalen säsongens sista match medan GS 86 som sagt ska kvala till Allsvenskan, ett kval som inleds nästa helg där de ställs emot Täby FC i första omgången.

Förutom äran och prestige så finns även en plats i Svenska cupen till kommande säsong med i potten.

Vi har fått en pratstund med de båda lagkaptenerna inför DM-finalen. Först ut Rebecca Berglund i GS 86:

DM-final på bortaplan och det mot Hagfors. Hur går dina tankar inför matchen?
- Alltid kul med match! Det kommer bli en hård match med högre tempo än vi är vana vid. Vilket jag ser som en kul utmaning för laget inför kommande kval.

För del väntar kval till Allsvenskan, hur påverkar det fokuset inför DM-finalen? Känns det som ett bra genrep inför kvalet eller att det kan ta bort fokus i förberedelserna inför kvalet?
- Vårt stora mål var att komma till kval upp till Allsvenskan så det är såklart ett stort fokus hos alla, men vi har även haft fler mål under säsongen och det var bland annat att ta sig till DM-final. Så just nu ligger fokus på matchen mot Hagfors. Matchen mot Hagfors kommer även bli en bra match att ha med sig inför kvalet som väntar.

I höstas var ni med och spelade Svenska cupen. Vinner ni DM-finalen så får vara med i cupen på nytt, vad skulle det betyda för er?
- Det vore ju jättekul att få chansen igen med svenska cupen. Alltid kul att få möta andra lag vi annars kanske inte möter i serien.

Ni möter som sagt Hagfors. Hur bra koll har du dom?
- Jag vet att dom gjort en bra säsong och är ett bra lag. Så det kommer nog bli en fysisk och hård kamp.

Vad tror du blir nycklarna till seger för er del?
- Vår nyckel har väl alltid varit lagmoralen. Att vi alla vill ge allt och aldrig ger upp.

Avslutningsvis, vad slutar matchen? Och vem sätt det matchvinnande målet?
- Vi vinner med 5-3 och Moa Strandberg sätter det avgörande målet.

Så här säger Hagfors lagkapten Alva Ek om matchen.

DM-final på hemmaplan och det mot GS 86. Hur går dina tankar inför matchen?
- Riktigt roligt att få spela mot GS igen! Det var ett tag sen sist. Det är vår sista match för säsongen, så det känns extra roligt att få avsluta med en DM-final. Känns såklart extra bra att få spela på hemmaplan också, hoppas och tror på en stor publik!

Ni avslutade seriespelet för cirka tio dagar och har haft en vår där ni fått jaga nytt kontrakt. Är du rädd för att energin är slut eller har ni orkat ladda om?
- Vi tränade ingen innebandy på hela förra veckan, så jag tror det gav oss tid att ladda om! Jag tror däremot att det kommer vara extra viktigt att få upp energin direkt på uppvärmningen denna gång, då det har varit en tuff säsong mentalt som kanske satt sina spår något. Men alla i laget känns taggade!

Vinst i DM-finalen innebär förutom äran också en plats i Svenska cupen, vad skulle de betyda för er?
- Det skulle vara jätteroligt att spela Svenska cupen såklart! Att som lag få ta plats bland flera andra riktigt bra lag skulle självklart betyda mycket.

Ni möter som sagt GS 86. Hur bra koll har du på dom?
- Vi har alltid haft svårt när vi spelat mot GS, det är ett ungt och hungrigt lag som är väldigt löpvilliga. De står ju dessutom som seriesegrare utan en enda förlust och inför ett allsvenskt kval, så det säger ju en del om deras nivå. Det blir nog en tuff match!

Vad tror du blir nycklarna till seger för er del?
- Att vi tar taktpinnen och spelar vårt spel. När vi väl börjar rulla bollen så är det inte många lag som vunnit över oss. Jag tror också det kommer bli viktigt att plocka fram rutinen och spela det enkla spelet. Sätter vi defensiven först så brukar det offensiva spelet komma lite på köpet.

Avslutningsvis, vad slutar matchen? Och vem sätter det matchvinnande målet?
- Hmm, svårt! Tror det kommer bli en hel del mål, så tippar på att vi vinner med 7-4. Det matchvinnande målet sätter ingen mindre än Ida Brokvist!

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-03-22, kl 15:36