Spännande föreläsning inom ramen för SAMSYN Värmland

Vad är fördelarna med att hålla på med flera idrotter i unga år och att inte ha för bråttom? Missa inte chansen att närvara vid en spännande och viktig föreläsning i Kil 8 maj, där bland annat hockeyprofilen Thomas Rhodin medverkar.

Forskningen visar att barn vinner mycket på att inte specialisera sig för tidigt inom idrotten.Tillsammans med Värmlandsidrotten, fotbollen, handbollen och hockeyn har VIBF därför arbetat fram modellen SAMSYN Värmland för att undvika att säsongerna för de olika verksamheterna krockar upp till 12 års ålder. Modellen handlar om att sätta barnen i centrum och luta sig mot den forskning som finns inom barn- och ungdomsidrotten. Vid föreläsningen i Kil berörs både arbetet med SAMSYN och konkreta exempel på varför dessa frågor är ytterst viktiga för idrottsrörelsen.

Thomas Rhodin ger sin syn på ungdomsidrott och delger sina erfarenheter från sin långa och framgångsrika karriär med bl.a. fyra SM-guld med Färjestad, 85 A-landskamper med ett VM-silver och ett VM-brons på meritlistan. Han kommer bland annat att prata om vikten av att inte ha för bråttom inom idrotten. Det tar tid att nå sin fulla potential.

Lars Andersson, Värmlandsidrotten, berättar närmare om arbetsmodellen SAMSYN Värmland och hur detta samarbete underlättar för barnen att inte behöva välja idrott. 

Föreläsningen är helt kostnadsfri och går av stapeln på Sannerudsskolan i Kil, 8 maj kl 18.00-20.00. Anmälan görs på http://www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland senast den 5 maj.

Vid frågor, kontakta gärna Malin Elfman, Värmlandsidrotten, på tfn 010-476 47 22.

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 30 april 2019