Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Skoghalls IBK till SSL!

Inför rekordpubliken 815 personer hemma i Hammarö Arena blev Skoghalls IBK i söndags klara för spel i SSL dam kommande säsongen! Det tack vare en seger med 6-4 mot FBC Kalmarsund i den tredje och avgörande kvalmatchen. 

Det är första gången i klubbens historia som något av representationslagen når den högsta serien och det är första gången sedan säsongen 1996/97 som Hammarö kommun har ett lag i landets högsta serie. Då var Hammarö IBK som var klubben och den säsongen åkte både deras dam- och herrlag ur högsta serien.

Skoghalls damer gjorde i år sin fjärde säsong i den högsta serien och det var andra gången som de var med i ett SSL-kval. Första gången var säsongen 2015/16, då föll man mot det blivande SSL-laget Warberg IC i första omgången av kvalet. Ett Warberg man nu kommer få möta till hösten i SSL.

Som nämns ovan så sågs matchen i söndags av 815 personer vilket innebär ett nytt rekord för ett klubblagsmatch på damsidan i Värmland. Det gamla rekordet var på 795 personer från säsongen 2002/03 när Karlstad IBF och Munkfors IBK spelade mot varandra i Elit Södra.

Nedan (se bild under artikeln) har ni Skoghalls resa genom seriesystemet från att de startade upp sitt damlag inför säsongen 2000/01 fram tills idag.

Vi skickar ett stort grattis till alla spelare, ledare och hela klubben för avancemanget till SSL!

 

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-04-16, kl 09:39