Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sista kvalhelgen och slutspel i HJ17 Elit

Vi går in i säsongens sista helg med matcher på distriktsnivå här i Värmland. I de tre herrkvalen så har man kommit fram till sista omgången samtidigt som det väntar slutspel i HJ17 Elit.

H2-kvalet

Skattkärr har bäst förutsättningar med 6 poäng medan Billingsfors och Dottevik har 3 poäng var. Om Dottevik vinner mot Skattkärr samtidigt som Nordmarken vinner mot Billingsfors så blir det Dottevik som går upp eftersom inbördes möte går före målskillnad. Om Billingsfors och Dottevik vinner så hamnar tre lag på sex poäng och man får göra en tabell på inbördes möten. Där har alla tre lag tre poäng var och det blir målskillnaden inbördes som avgör. Billingsfors står på -1, och den siffran kan inte påverkas efter de ikväll möter Nordmarken. Skattkärr har +4 medan Dottevik har -3. Det innebär att Dottevik måste vinna med fyra mål för att passera Skattkärr, om både de och Billingsfors vinner ikväll. Om Skattkärr vinner eller får med sig minst en poäng så är man klara för en säsong till i division 2. Samt att det alltså räcker även om man förlorar med max 3 mål samtidigt som Billingsfors vinner mot Nordmarken.

H3-kvalet

Förutsättningarna påminner om varandra från H2-kvalet. Arvika U har sex poäng medan Åmotfors och Karlskoga U har tre poäng. För att Karlskoga vinna kvalet så måste man vinna mot Arvika U. Gör man det samtidigt som Lekvattnet vinner mot Åmotfors så passerar man Arvika på inbördes möten. Om dock även Åmotfors vinner så blir det tre lag på sex poäng och man har vunnit mot varandra så det blir målskillnaden inbördes som avgör. Där har Arvika +6, Karlskoga har -2 och Åmotfors har -4. Åmotfors målskillnad kan inte påverkas, och Karlskoga behöver vinna med minst fyra mål mot Arvika U för att passera dom i tabellen. För Arvikas del så räcker det med att man tar en poäng för att vinna kvalet. Man klarar sig om också om man förlorar med max tre mål samtidigt som Åmotfors vinner.

H4-kvalet

Här är det lite enklare förutsättningar. Edebäck U och Filipstad U har fyra poäng var och möts på söndag. Vinnaren av matchen vinner kvalet. Blir det oavgjort så vinner Edebäck U kvalet i egenskap av bättre målskillnad

Slutspelet i HJ17 Elit

Sex lag deltar. Fyra lag spelar kvartsfinaler på lördag medan ettan och tvåan från serien, Skälby och Västerås är redan klara för söndagens semifinaler. Hagfors och Skattkärr möts i en semifinal medan Kristinehamn/Karlskoga – Karlstad Ungdom möts i den andra. De matcherna spelas kl 16:30 imorgon lördag. Skälby får sedan möta den lägst rankade kvartsfinalvinnaren i sin semifinal medan Västerås möter den högst rankade kvartsfinalvinnaren. Semifinalerna spelas kl 11:00 på söndag. På söndag spelas sedan också match om 5:e plats (kl 13:30), bronstmatch (kl 15:15) och final (kl 18:00). Alla matcher spelas i Karlstad Innebandyarena.

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2018-09-24, kl 09:15