Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Seriestart i de högsta distriktsserierna

September har blivit oktober och i samband med det har publikrestriktionerna lättats. Lagom till det vankas det i helgen seriepremiär i damer division 1 och herrar division 2 runt om i Värmland. Dessutom spelas det första poolspelet i P16 Region på söndag.

Damer division 1 Region

Serien utgörs i år av elva lag sedan IBK Köping Ung avanmält sitt lag. Det förväntas bli en väldigt jämn serie baserat på den feedback som tränarna för respektive lag inkommit med. Med andra kan vi förvänta oss en härlig kamp runt alla strecken i serien in till sista omgången söndagen den 13:e mars.

Lagen som slutar på plats 1-3 kommer få kvala till Allsvenskan, medan lag 11 i tabellen degraderas till division 2. För lagen som placerar sig 7, 8, 9 och 10 i serien väntar kvalspel för att få spela kvar i division 1. 

Premiäromgången innehåller ett värmländskt derby och det är faktiskt den allra första matchen som spelas. Det är seriefavoriterna GS 86 AIF tar emot Skattkärrs IK hemma i Forshaga Sporthall. Matchen spelas ikväll och börjar kl 19:30.

Värmlands Folkblad och Nya Kristinehamns-Posten har uppmärksammat seriestarten med nedanstående artiklar:

https://www.vf.se/2021/09/30/fbk-backen-slutade-och-bytte-sport-jag-saknade-att-vara-i-ett-lag/

https://www.vf.se/2021/09/30/talangfulla-gs-topptippat-i-ettan-sa-ar-laget-i-alla-lag-infor-helgens-premiar/

https://www.nkp.se/2021/09/25/division-1-tranare-funnen-har-stor-trupp-till-sitt-forfogande/

Så här tror tränarna i serien att tabellen kommer sluta:

1. GS 86 AIF
2. Lillån IBK
3. BKI Sunnanå
-----
4. Kristinehamns IBF
5. Skälby IBK
6. Karlstad IBF Ungdom
-----
7. Munkfors IBK
8. Skattkärrs IK
9. Kungsörs IBK
10. Skoghalls IBK Utveckling
-----
11. IBK Sala

Här kan ni se hur premiäromgången spelas

Herrar division 2

Precis som damer division 1 så är det elva lag som deltar i herrarnas division 2 under årets säsong. Det tolfte laget, Grums IBK, avanmälde sig från serien i augusti.

Även i den serien tror tränarna på att det blir en jämn och spännande serie som förmodligen inte kommer vara avgjord förrän 60 minuter har spelats i den sista omgången, fredagen den 18:e mars.

Till skillnad mot damer division 1 så flyttas seriesegraren i herrtvåan upp till ovanstående serie. I övrigt så degraderas inget lag ner till division 3, detta då sker för det tolfte placerade laget, men det finns som ovan nämndes bra elva lag med i serien.

För lag 10 och 11 i tabellen väntar kvalspel för att få fortsätta spela i division 2. De möter då lag 2 och 3 från division 3 i vårt nya kvalupplägg på herrsidan som innebär playoffmöten istället kvalserier.

Premiäromgången innehåller framförallt en match som sticker ut lite extra, derbyt mellan seriefavoriterna Dotteviks IF och Arvika IBF. Det är första gången på 7546 dagar som klubbarnas herrlag möts i seriespel. Det var den 3 februari 2001 och vann Arvika (eller AM 97 som klubben hette då) vann med 4-1. Spelplatsen då som nu är Arvika Sporthall. Matchen spelas imorgon lördag med start 16:30.

Inför seriestarten har Värmlands Folkblad, Nya Kristinehamns-Posten, Filipstads Tidning och Arvika Nyheter skrivit följande artiklar:

https://www.vf.se/2021/10/01/nilssons-dottevik-blir-storfavoriter-kommer-vara-en-speciell-kansla/

https://www.vf.se/2021/10/01/de-ar-storfavorit-till-seriesegern-har-ar-alla-nyforvarv-och-forluster-i-tvaan/

https://www.nkp.se/2021/09/25/ska-vara-mer-redo-for-spel-pa-hogre-niva/

https://www.filipstadstidning.se/2021/09/25/david-endl-en-rejal-spelare-som-plockar-poang/

https://www.filipstadstidning.se/2021/09/23/jag-ar-nastan-fodd-i-spangbergshallen/

https://www.arvikanyheter.se/2021/09/30/stort-tryck-infor-derbyt-det-borjar-markas-att-det-drar-ihop-sig/

Så här tror tränarna i serien att tabellen kommer sluta:

1. Dotteviks IF
-----
2. Karlskoga IBF
3. Filipstad IBF
4. Nordmarkens IBF
5. Skattkärrs IK
6. GS 86 AIF
7. Arvika IBF
8. Hultsberg IBF
9. Edebäck IBF
-----
10. Kristinehamns IBF
11. Skoghalls IBK Utveckling

Spelschemat för herrar division 2

P16 Regionala Poolspel

Under säsongen kommer nio poolspel genomföras i våra nya tävlinga P16 Region. Det är sammanlagt elva lag som deltar och vi tror att detta blir en bra och uppskattat nyhet som både bidrar till utveckling av spelare, glädjen att få möta nya lag och förbättrad förberedelse för spelare i åldern 15-16 år inför att ta steget upp till juniorserierna till de kommande säsongerna.

Det första poolspelet spelas nu på söndag, 3 oktober, i Sporthallen Gjutaren i Karlstad med Karlstad IBF Ungdom som arrangör.

Spelschema

Ungdomsserier

Egentligen drar de första ungdomsserierna igång seriespelet nästa helg och majoriteten börjar helgen därpå. Men vi har en smygpremiär nu på lördag och det är i Pojkar Röd Serie 4 där Hagfors IBS/Edebäck IBF tar emot Skattkärrs IK i Uddeholm Arena.

Spelschema

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-10-01, kl 11:06