Information och rekommendationer gällande covid-19

Läs mer här.

Seriekrav och scenarion vid försenad seriestart

I samband med arbetet att fastställa serieindelningarna på alla nivåer så har även tävlingskommittén tagit fram de seriekrav som kommer gälla för den kommande säsongen. Utöver har även olika scenarion kring vad som händer med respektive tävling om seriestarten försenas.

Scenarion vid försenad seriestart

Tävlingskommittén har fastslagit fyra olika scenarion per serie/tävlingsnivå:
Scenario 1: Seriestart som vanligt
Scenario 2: Seriestart i början/mitten av november
Scenario 3: Seriestart mellan början av december till mitten av januari
Scenario 4: Seriestart i början av februari

Scenario 1-3 innebär att seriespelet kan genomföras i olika grader/tappningar, medan scenario 4 innebär att allt seriespel ställs in.

Se seriekraven nedan för vad som gäller för respektive serie/tävlingsnivå, texten rörande de olika scenarion är sista punkten i respektive dokument.

Nyheter i seriekraven

- Ändring gällande upp- och nedflyttning – damserier
P.g.a. att Svenska Innebandyförbundet temporärt utökat Allsvenskan dam till 12 lag för säsongen 2020/21, men också bestämt att serierna ska bantas ner till 8 lag till säsongen 2021/22, så påverkas upp- och nedflyttning mellan alla serier på damsidan. Det berör både antal platser som kvalserierna kommer gälla samt vad respektive plats i respektive serie innebär.

Se punkt 16 och 17 i ”Seriekrav – senior” för detaljerad information.

- Ändrat upplägg för kvalspelet – herrserier
Vid tävlingskonferensen i februari presenterades ett förslag till nytt upplägg för kvalspelet på herrsidan. Förslaget togs emot väl av deltagande föreningar.

Det nya upplägget innebär att nuvarande kvalserier tas bort och ersätts av playoffmöten i bäst av tre. Syftet med ändringen är att skapa ett upplägg/en struktur som ska skapa ett än större intresse kring våra kval och därmed kunna öka intäkterna för arrangerade förening.

Kvalen i damserierna ändras inte p.g.a. i damserierna vet vi inte hur många lag som kommer ner från/går upp till förbundsserierna förrän i mitten av april (när våra kval redan är färdigspelade) medan i herrserierna vet vi det i mitten av mars (när serierna är färdigspelade, innan kvalen påbörjats). Det gör att det inte går att genomföra herrseriernas nya kvalupplägg i kvalen för damserierna.

Se punkt 17 i ”Seriekrav – senior” för detaljerad information.

- I händelse av inställt kval – dam- och herrserier
I händelse att ett kval måste ställas in eller avbrytas så har det fastslagits vad som gäller för upp- och nedflyttning till den kommande säsongen för de lag som skulle deltagit i kvalet. Se punkt 17 i ”Seriekrav – senior” för detaljerad information.

- Tillägg kring samarbetsavtal rörande U-lagsregler
Ett tillägg för föreningar som har både U-lag och ett samarbetsavtal med en annan förening har gjorts. Se punkt 12 i ”Seriekrav – senior” och bilagan ”Policy för utökat antal platser i U-lag” för detaljerad information.

​Seriekraven

Seniorserier

Damer division 1

Junior- och ungdom

Lokala förutsättningar (Värmlands övergripande tävlingsbestämmelser)

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 4 veckor sedan