Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Seriekoll - damsenior

Helgen som gick avslutades seriespelet i både damernas division 2 och 3, medan division 1 Region avslutas helgen som kommer. Vi bjuder nedan på en genomgång inför avslutningen av division 1 samt utgången av de division 2 och 3 samt kring vad som händer framöver kring kvalen.

 

Division 1 Region

I toppen är det redan klart att IBF Örebro Ungdom vinner serien, IFK Arboga IBK blir förmodligen tvåa och Per-Ols IBF slutar förmodligen på en tredjeplats. Per-Ols kan passera Arboga men måste då vinna sin match och ta in 29 mål på Arboga, som även måste förlora sin match. De tre lagen kommer få kvala till Allsvenskan och det kvalet börjar nästa helg. Bakom topp 3-lagen så hittar vi Skälby IBK och Hagfors IF Uddeholm som inte kan hota topplagen, men inte heller riskera att hamna på en negativ kvalplats.

Runt nästa streck, det för att slippa kvala sig kvar i serien, så är det fyra lag (Kumla IBK, Filipstad IBK, Karlstad IBF Ungdom och Sala Silverstaden IBK) som slåss om tre säkra platser:

6. Kumla 40 poäng +32
7. Filipstad 39 poäng +7
8. Karlstad Ung 38 poäng +1
-----------------------------------
9. Sala Silver. 37 poäng +26

Runt nästa streck, det kring att få kvala sig kvar i serien eller åka ur den samma, så är det Skattkärrs IK och Kristinehamns IBF som gör upp en kvalplats:

10. Skattkärr 33 poäng +4
-----------------------------------
11. Kristinehamn 31 poäng -8

På plats 12-14 finns Lillån IBK, IBK Hallsta och IBK Sala som alla tre åker ur serien och nästa år spelar i division 2.

Matcherna i sista omgången är:

Lillån - Sala Silverstaden
Arboga - Karlstad Ungdom
Hallsta - Filipstad
Skälby - Kumla
Hagfors Uddeholm - Örebro Ungdom
Skattkärr - Per-Ols
Kristinehamn - Sala

Med andra ord är det upplagt för mycket dramatik då sex av sju matcher i omgången innehåller ett lag som slåss i någon av de två streckstriderna. Det är bara mötet Hagfors Uddeholm – Örebro Ungdom som inte har någon betydelse för utgången av streckstriderna.

Matcherna börjar 16:00 på lördag, med undantag för Lillån IBK – Sala Silverstaden IBK som börjar redan kl 11:00.

Division 2

Efter 18 omgångar så stod det klart att Munkfors IBK vann serien och därmed är de klara för spela i division 1. Tvåa i serien kom BKI Sunnanå som ska få kvala till division 1.

I den andra ändan av tabellen stod klart med några omgångar kvar av serien att Hagfors IF Ungdom skulle sluta på 10:e och sista plats. Hagfors Ungdom flyttas därmed ner till division 3. Mer dramatik var det kring de två kvalplatserna, det dröjde enda till slutminuterna i sista omgången innan det blev klart att IFK Heden kunde säkra nytt kontrakt och det blev SK Örnen och Karlstad IBF Ungdom U som få kvala sig kvar i serien.

Division 3

Även här blev det dramatiskt ändå in i det sista. Inför helgen avslutande serieomgång kunde både Grums IBK, Åmotfors IF/Eda IF och IBF Lesjöfors vinna serien. Det blev dock Grums som drog det längsta strået och vann serien och är klara för spel i division 2 till hösten.

De två kvalplatserna gick till Lesjöfors och Åmotfors/Eda. De båda lagen möttes i sista omgången i söndags i en match som Lesjöfors vann, vilket innebär att när kvalet börjar nu till helgen så får Lesjöfors hemmamatch i mötet mot just Åmotfors/Eda i första omgången av kvalet.

 

Kvalinformation

Här kan ni ta del av informationen rörande kvalen till både division 1 och division 2.

Här finns också spelschemat i kvalet till division 2.

 

Nedan ser ni lite bilder från VIBF var på plats vid Munkfors och Grums sista matcher i division 2 respektive 3 för att uppmärksamma att de vunnit sina serier. Prisutdelare var Johan Carlsson (kansliet) och Anna-Lena Kästel (domarkommittén).

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-03-14, kl 14:36