Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Serieinbjudan 2021/22

Igår skickade vi ut serieinbjudan för den kommande säsongen, 2021/22, till alla våra föreningar. Därmed togs ett rejält avstamp inför vad vi hoppas ska bli en rolig, spännande och kanske framförallt vanlig säsong.

Serieinbjudan innehåller som tidigare år information om vilka serier och poolspel som ska genomföras kommande säsong. Den innehåller också vilka tävlingsregler och åldersregler som finns i respektive tävling.

Årets serieinbjudan innehåller två större nyheter:

  • Tidigare har föreningarna fått anmäla sina lag via olika blanketter, men från och med i år ska serieanmälan istället skickas in via iBIS. Som ett led i detta kommer VIBF arrangera två digitala informationsträffar för att hjälpa föreningarna i de nya rutinerna.
  • En ny tävling införs och det är HJ20 poolspel. Sedan tidigare finns HJ20 som vanlig serie, men efter beslut vid Värmlands tävlingskonferens så införs alltså även HJ20 poolspel. Upplägget kommer vara att 4-5 poolspel ska genomföras under säsongen där fyra lag deltar per poolspel.

Johan Carlsson, tävlingsansvarig, om de båda nyheterna.
- Om vi tar HJ20 först så ser vi behovet att skapa fler flexibla spelformer på juniorsidan. Alla spelare vill inte binda upp sig för en hel säsong och då tror vi att detta kan vara ett bra upplägg. Men att upplägget samtidigt kan passa dom som vill spela mycket, då det blir uppemot 15 matcher om man deltar på alla poolspel. Om detta slår väl ut hoppas vi kan ha detta koncept även hos damjuniorerna och på seniornivå i framtiden.

- Angående serieanmälan via iBIS så har funktionen funnits sedan tidigare, men vi har av olika orsaker inte använd den. Vi tyckte att det var dags nu och det känns både skönt och bra att vi använder våra digitala verktyg som finns tillhanda istället för att jobba med pappersblanketter.

På länken nedan finns all information kring serieinbjudan. Som vanligt ska serieanmälan vara inne senast 18 maj.

Om personer vill starta en ny förening och anmäla sig till seriespel kommande säsong så ska man ta kontakt med Johan Carlsson på 054-2021442 eller johan.carlsson@innebandy.se.

Serieinbjudan 2021/22

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-04-27, kl 16:39