Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Säsongens två sista matcher - DM-final och kvalavgörande

Serieinbjudan för den kommande säsongen har redan skickats ut, men trots det så återstår det lite innebandy. I Uppsala spelas Innebandyfesten och på hemmaplan i Värmland väntar det två spännande matcher innan böckerna för säsongen 2021/22 stängs igen. Ikväll i Åmotfors avgörs det vilket lag som tar den tolfte och sista platsen i herrar division 2 och imorgon i Kil får se vilket lag som kan titulera sig distriktsmästare för flickor födda 2006.

DM-final F15

Att man ibland får vänta länge om man väntar på något gott har nog de flesta antingen sagt eller fått höra. Det stämmer också bra in på spelare och ledare i Dotteviks IF och GS 86 AIF:s F06-lag. För redan i mitten av oktober blev båda lagen klara för final i F15-DM efter varsin gruppseger i kvalet.

Dottevik vann sin kvalgrupp före Skoghalls IBK Utveckling, Hagfors IF Uddeholm, Karlskoga IBF och Grums IBK. GS 86 å sin sida vann sin grupp före Hertzöga BK, Munkfors IBK, BK Vålberg och Fagerås BK.

Finalen skulle ha spelats i februari i Hagfors, men sköts upp p.g.a. pandemin. Efter lite turer landade man på att matchen skulle spelas 30 april och det i Kil, med BKI Sunnanå som arrangör.

Matchstart imorgon är klockan 13:00. För er som inte kan vara på plats så sänds matchen gratis via innebandy.tv. 

https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-dotteviks-if-gs-86-aif-sxbzv

Playoff till herrar division 2

Åmotfors IF och Hertzöga BK slutade på andra respektive tredje plats i herrar division 3 och säkrade varsin kvalplats till division 2. Kvalet kom att gälla tre platser och de två första tillföll Nordmarkens IBF och Kristinehamns IBF, detta efter att de vunnit med 2-0 i matcher mot Hertzöga respektive Åmotfors.

För att utse vilket lag som skulle få den tredje och sista platsen så blev det ett möte mellan just Åmotfors och Hertzöga i bäst av tre matcher. Första matchen spelades för en vecka sedan och då vann Åmotfors med 6-4 på hemmaplan. Match två avgjordes i onsdags i Karlstad och då var det Hertzöga som vann, och det med 8-5. Därmed krävs en tredje och avgörande match för att särskilja lagen. Den matchen spelas ikväll i Gärdeshallen i Åmotfors och startar 19:30.

Laget som vinner matchen spelar i division 2 kommande säsong medan förloraren blir kvar i division 3. Oavsett om Åmotfors eller Hertzöga vinner så blir det debut i division 2 för det laget.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-04-29, kl 17:04