Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sammanfattning av DM-finalerna

I lördags arrangerade VIBF tillsammans med Skoghalls IBK finaldagen av årets DM. Tre matcher spelade och tre nya distriktsmästare kunde koras.

Herr

Karlstad IBF gick in som favoriter i mötet med Filipstad IBK och även om Filipstad skaffade sig en tidig 2-0 ledning så visade Karlstad att de spelar i en högre än Filipstad och vände matchen. Segersiffrorna blev till slut 10-5 till Karlstad som vann DM för första gången sedan säsongen 2011/12.

F15

Vid bjöds på en jämn och spännande match mellan BKI Sunnanå/Fagerås - SK Sifhälla/Grums IBK i F15-klassen. Matchen blev ett riktigt ställningskrig med ganska få mål. Det stod 2-2 tills det bara återstod några få minuter av tredje perioden. Men då fick Sunnanå/Fagerås in en boll och när man sedan satte ytterligare ett mål i tom bur i slutminuten så kunde man säkra DM-segern!

P15

Skoghalls IBK och Filipstad IBK bjöd publiken på både på en målglad, underhållande och spännande match. Ledningen växlade mellan lagen flera gånger under matchen, men inget lag lyckades riktigt rycka ifrån. Till slut blev det Skoghall som fick sista ordet när de satte 6-5 med knappa tre minuter kvar. Filipstad var nära att kvittera, men fick inte något mer mål och Skoghall kunde titulera sig distriktsmästare när slutsignalen ljöd.

 

Vi skickar ett stort grattis till de tre nya distriktsmästarna, men också till de silvermedaljörerna som alla tre verkligen bjöd upp till kamp i respektive final.

 

- Vi vill tacka alla deltagande lag och deras publik för en riktigt rolig och spännande dag i Hammarö Arena. Givetvis också ett stort tack till Skoghalls IBK som gjorde ett riktigt bra jobb som arrangör, säger Peter "Space" Andersson, DM-ansvarig på Värmlands IBF.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-02-04, kl 17:22