Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sammanfattning av DM-finalerna 2020

I lördags genomfördes de fyra DM-finalerna i senior och F/P15-klasserna. Det blev en dag med stor dramatik, mycket publik på läktarna och förstås glädje hos de fyra vinnarna.

I P15-finalen möttes Karlstad IBF Ungdom och Filipstad IBK. Samma lag möttes även förra säsongen i finalen av Lilla VM för samma ålderskull, då vann Karlstad Ungdom efter en stark vändning i sista perioden. Även i årets final var det Filipstad som ledde inför den tredje perioden, men till skillnad från förra säsongen lyckades man hålla undan och vann med 4-3 till slut. Matchvinnande målet gjorde Daniel Svensson. 

Även i F15-finalen blev den repris från förra säsongens Lilla VM då Fagerås BK/BKI Sunnanå ställdes mot Skattkärrs IK/Hertzöga BK. Ifjol var det de förstnämnda som drog det längsta strået, men även här skulle förlorarna från fjolåret få revansch. Efter att lagen följts åt i två perioder lyckades Skattkärr/Hertzöga göra ett ryck i tredje perioden med tre raka mål och vann till slut med 5-3. Cornelia Arnesson en av matchhjältarna för Skattkärr/Hertzöga med ett mål och två assists i tredje perioden.

I herrklasen ställdes ifjolårsmästarna Karlstad IBF mot Hagfors IBS, alltså ett möte mellan ettan i södra allsvenskan och tvåan i division 1 västra. Karlstad ledde efter en period med 2-1 och utökade till 4-1 tidigt i andra perioden, men Hagfors kom tillbaka och inför sista perioden stod det 5-5. I tredje perioden blev dock Karlstad för tunga och vann till slut med 10-6 efter två mål i tom bur i slutet av matchen. Det matchvinnande målet gjorde föra överraskande Adam Colling.

Damklassen bjöd även de på en repris från förra säsongen när SSL-laget Karlstad IBF och division 2-laget GS 86 AIF möttes. Ifjol vann Karlstad med klara siffror och var förstås favoriter även i år. Karlstad såg till att hålla för favorittrycket och vann både första och andra perioden med 2-0. GS 86 bjöd upp till kamp matchen igenom och vann den tredje perioden med 1-0, men närmare än så orkade man inte komma. Linnéa Juhlin var en segerorganisatörerna med två mål i andra perioden.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-02-20, kl 13:32