Sammanfattning av dag tre på SDF-SM

Dag tre på SDF-SM innebär både att gruppspelet avslutas samt att slutspel och placeringsmatcher drar igång. För Värmlands del innebar det en hel del dramatik, glädje och besvikelse.

Tjejerna inledde dagen med att möta Södermanland i sista gruppspelsmatchen. Minst oavgjord krävdes för att man skulle nå kvartsfinal. Södermanland tar ledningen med 1-0 i första perioden. Matchen är sedan ganska jämn och tight, men Värmland växer in mer och mer, och i slutet av andra perioden kvitterar Amanda Gottebo till 1-1. I sista perioden är det fortsatt jämnt, men på slutet trycker Södermanland på för att återta ledningen, men Värmland håller undan och matchen slutar 1-1.

Det innebar som sagt att tjejerna var klara för kvartsfinal. Där ställdes man mot Skåne. Även här blev det en ganska jämn match, men när 45 minuter var spelade var det Skåne som stod som segrare. De tog ledningen i första perioden och kunde sedan hålla undan och även utöka till både 2-0 och 3-0 under matchens gång. Värmland hade inte marginalerna med sig och hade flera ramträffar. I slutet reducerar Stina Johansson till 3-1, men närmare än så kom inte Värmland. 

Därmed avancerade Skåne till semifinal medan Värmland idag måndag får spela placeringsmatch mot Östergötland.

Killarna inledde också dagen med ett möte med Södermanland. Killarna behövde vinna för att avancera till kvartsfinal. Man fick också en kanonstart med 1-0 av Pontus Forslund tidigt. Men sedan tog Södermanland över taktpinnen och gjorde 1-1 och 1-2 innan periodvilan. Värmland kom ut bättre i andra perioden och kvitterade på straff genom Emil Fredriksson. 2-2 stod sig perioden ut. Men i tredje perioden blev det Södermanland som drog det längsta strået och gjorde två mål, Värmland försökte svar upp på det och hade en boll inne, men målet dömdes bort pga spelare i målvaktsområdet.

I och med förlusten blev det placeringsmatcher för killarna. Den första spelades igår mot Västernorrland. Det blev en ganska avvaktande match mellan två lag som till en början hade svårt att få till spelet. Det blev bättre i andra perioden, tyvärr var det Västernorrland som tog ledningen och sedan i tredje perioden så höjde sig Västernorrland ett snäpp till och drog ifrån. Matchen slutade 5-1.

Idag avslutar killarna med en sista placeringsmatch och det blir ett hett derby mot Örebro Län.

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 6 veckor sedan