Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Rekordmånga lag anmälda till seriespel – högsta siffran någonsin

För några veckor sedan kunde Värmlands Innebandyförbund presentera flera rekordsiffror sett till antalet licenser i distriktet för säsongen 2021/22, och när vi idag presenterar antalet anmälda lag till serie- och poolspel till säsongen 2022/23 slås nya rekord. Antalet anmälda lag är 434 stycken, närmare 30 fler än ifjol och den högsta siffran någonsin.

Under den gångna säsongen slog innebandyn i Värmland rekord sett till antalet tjejer och damer som haft licens och dessutom var den totala licenssiffran högre än innan pandemin. Dessa noteringar visar sig inte vara engångsföreteelse. När antalet anmälda lag till höstens serie- och poolspel summeras uppgår den till totalt 433 lag. En siffra som är 28 lag fler än ifjol och åtta lag fler än det gamla rekordet från säsongen 2017/18, då 426 lag anmäldes.
- Arbetet som gjorts hos föreningarna under pandemin och som nu fortgår är helt fantastiskt. Att föreningarna i Värmland, efter två års kämpande med restriktioner, inställda serier och stoppade träningar, kollektivt tillsammans har fler lag än någonsin tidigare är en enorm bedrift och något vi alla ska vara otroligt glada och stolta över, säger Camilla Olsson, kanslichef på VIBF.

Om man bryter ner de olika siffrorna och ser på de olika nivåerna så är det positiva trender rakt över. Antalet ungdomslag (från 8 år upp till 16 år) är totalt 25 lag fler än jämfört med föregående säsong.
- Att vi ökar på alla nivåer är förstås mycket positivt, det tror vi kommer ge ett större genomslag på lång sikt än om vi enbart skulle göra en stor ökning på en enskild nivå eller grupp. Går vi lite djupare in på siffrorna så slår vi nya rekord i antalet pojk- och flicklag på vår yngsta nivå, spelare som är 8-9 år. Där ökar antalet tjejlag med åtta lag jämfört med ifjol. Tar vi sedan nästa åldersnivå, 9-12 år, så ökar pojklagen där med elva stycken. Så ökningen finns verkligen över hela spannet och bland båda könen, säger Johan Carlsson, tävlingsansvarig på VIBF.

Bland seniorlagen ökar både antalet herr- och damlag. Herrlagen är fem fler än vid serieanmälan ifjol och på damsidan ökar man med tre stycken. Totalt är det 35 damlag som är anmälda till seriespel och ser man historiskt är det bara säsongen 2008/09, då det var 37 lag, som är högre än årets siffra.
- Vi har haft en positiv trend på damsidan under flera år och det är riktigt roligt att den fortsätter åt samma håll. Orsakerna är förstås flera till det, vi har några lag som nyanmälda som exempelvis Hertzöga, Lekvattnet, Lysvik och Nordmarken, men lika stor del i ökningen är att de lag som tillkommit de senaste åren fortsätter spela. Båda är bevis på det fina arbete som läggs ner ute hos våra föreningar. På herrsidan har vi många nya lag som tillkommer, bland annat två nya föreningar i IBK Björkås och Villastadens IF IBF IBF, säger Anders Nilsson, ordförande i VIBF:s tävlingskommitté.

Dessutom kan antalet lag öka än mer innan säsongen börjar, då förbundet ännu inte öppnat anmälan till sina poolspel för HJ20 ännu. Ifjol gjordes anmälan till den tävlingen samtidigt som övrig anmälan, så bland de 406 som deltog ifjol fanns åtta HJ20-lag även med, lag som förhoppningsvis kan tillkomma och öka på de 434 nu anmälda lagen ännu mer.

De slutgiltiga serieindelningarna:

Damsenior

Herrsenior

Junior

Flickor Röd

Pojkar Röd

Flickor Blå

Pojkar Blå

Flickor Grön

Pojkar Grön

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-06-08, kl 14:58