Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Preliminär serieindelning för seniorserier

Tävlingskommittén har nu tagit beslut om den preliminära serieindelningen för alla seniorserier. Indelningen innehåller några lag som flyttas upp för att tillsätta vakanta platser och åtta lag som antingen gör comeback eller debut i seniorserierna. 

Efter den mycket speciella säsongen som vi lämnat bakom oss så genomfördes ingen upp- och nedflyttning på distriktsserienivå eftersom alla serierna avbröts i förtid. Men trots det har några lag fått avancera upp en serienivå för att fylla upp vakanta platser.

Vakanstillsättning

På damsidan är IBK Sala och Skoghalls IBK Utveckling nya i division 1 region. I division 2 är Hagfors IF Uddeholm U och Dotteviks IF nya då de ersätter nämnda Skoghall Utveckling och Åmotfors, som tyvärr avanmält sig från seriespel. 

På herrsidan har vakanstillsättningen gällt division 4. Tre vakanta platser fanns sedan föregående säsong och det blev sedan fyra när Nordmarkens IBF U begärde ner sig till division 5. De fyra lag som flyttats upp till division 4 är Olsäters SK U, Lekvattnets BK, Åmotfors IF U och Tösse IF.

Nya lag

Totalt gör sju seniorlag comeback och ytterligare en förening har för första gången anmält ett seniorlag till seriespel. Debutanten är Fagerås BK som anmält ett damlag till division 3. Föreningen har under många haft både junior- och ungdomslag i seriespel, men tar nu även steget upp till seniornivå.

Nya i damer division 3 är också Karlskoga IBF (tillbaka efter tio säsonger), SK Örnen (tillbaka efter en säsong), Sunne IBK (tillbaka efter en säsong), Kristinehamns IBF U (tillbaka efter åtta säsonger) och Filipstad IBK U (tillbaka efter två säsonger).

På herrsidan välkomnar vi tillbaka både Åsmyra IBK och BKI Sunnanå U. Åsmyra deltog senast säsongen 2017/18 medan BKI Sunnanå U fanns med i tabellerna senast säsongen 2018/19.

Preliminär serieindelning

Dam

Herr

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-05-28, kl 13:02