Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Platser till JAS-festen står på spel under helgen

Förra helgen avgjordes USM-festen och den blev ju minst sagt framgångsrik för Värmland när Karlstad IBF Ungdom vann F16-klassen. Under denna helgen står platser till JAS-festen på spel runt om i Värmland, vill det sig väl kan vi få tre lag som är klara för spel i Uppala över valborgshelgen.

DJ18

Karlstad IBF Ungdom vann serien och ställs ikväll fredag mot seriefyran Västerås IBS i den avgörande playoffmatchen på hemmaplan. Förutsättningarna är lika enkla som hårda, laget som vinner matchen är klart för JAS-festen medan för laget som förlorar är säsongen slut. 

Hagfors IF Uddeholm/Edebäck IBF kom två i samma serie och möter tabelltrean Rönnby Västerås IBK Ungdom/Skälby IBK i sin playoffmatch. Den matchen spelas på söndag uppe i Hagfors och förutsättningarna är de samma, laget som vinner går till JAS-festen och förlorande lag har spelat klart.

Så vi kan alltså få två värmländska DJ18-lag som når JAS-festen, där de 16 bästa juniorlagen från hela Sverige gör upp om SM-medaljerna.

HJ18

I HJ18-klassen har det redan spelats en playoffomgång. Karlstad IBF Ungdom (bilden) vann då över Lillån IBK hemma i Colorama Arena medan Skoghalls IBK Utveckling besegrade seriesegrarnde Västerås IBS Ungdom på bortaplan.

Det gör att playoff 2 spelas mellan Skoghall och Karlstad, där de förstnämnda har hemmaplan. Matchen spelas ikväll i Hammarö Arena och laget som vinner är klara för JAS-festen. Men till skillnad från DJ18 så finns det en chans för laget som förlorar att nå festen ändå.

Det förlorande laget får nämligen spela playoff 3 mot laget som förlorar mellan Täby FC och Åkersberga IBF. Vinnaren av det mötet är klart för JAS-festen. Den matchen kommer spelas i Värmland under nästa vecka.

Så vi vet att vi garanterat har ett värmländskt lag klart för JAS-festen, men det kan också bli två. Precis som i DJ18 är det de 16 bästa HJ18-lagen som når JAS-festen.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-04-08, kl 13:25