Pilotföreningar drar igång med Fifty/Fifty

Fifty/Fifty är onlineutbildningen som ska inspirera och sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten. Webbplattformen öppnar skarpt till hösten, men redan nu kör tre föreningar igång i en pilotomgång. Det är Hagfors IBS, Skoghalls IBK och IF Göta som står i startgroparna.

Fifty/Fifty vänder sig till föreningsstyrelser och består av sex digitala lektioner som genomförs i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar 45 minuter.

Syftet med utbildningen är att föreningen ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna.

Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att föreningar kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Utbildningen är framtagen i samarbete med Värmlandsidrotten, Svenska Innebandyförbundet och Riksidrottsförbundet.

- Det känns oerhört roligt att vi i Värmland tagit fram en satsning som är tänkt att i förlängningen bli nationell. Jämställdheten är en av våra viktigaste framtidsfrågor och det ska bli spännande att rulla igång Fifty/Fifty, först som en pilotomgång, och sedan till hösten brett bland föreningar och olika idrotter, säger Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.

Utöver ovan nämnda föreningar gås utbildningen under våren också igenom av testpersoner hos Svenska Innebandyförbundet och Riksidrottsförbundet, plus att VIBF:s egen styrelse genomför utbildningen.

Vill du och din förening gå Fifty/Fifty till hösten? Hör gärna av er till camilla.olsson@varmland.rf.se redan nu, så kontaktar vi er och hjälper er igång när utbildningen öppnar brett.

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 3 april 2019