Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nytt rekord i antal distriktsdomare

Förra säsongens notering på 101 distriktsdomare innebar ett nytt rekord för värmländsk innebandy. Men rekordet kom inte att stå sig längre än ett år, för årets siffra slutade på hela 112 utbildade distriktsdomare när alla kurser summerades.

Det är förstås med stor glädje som Jan Sandström, ordförande i Domarkommittén, går igenom siffrorna.

- Sedan säsongen 2015/16 har vi ökat från 73 distriktsdomare till 112 i år, en ökning på 53% och det säger sig självt att det fantastiska siffror. Orsakerna till ökningen är förstås många, men i grunden och botten handlar det om att föreningarna gör ett bra jobb gällande att både rekrytera och stötta unga spelare som blir föreningsdomare. Det är ur den gruppen som sedan de flesta nya distriktsdomarna kommer ifrån. Utan jobbet som föreningar gör skulle vi inte kunna presentera dessa fina siffror, säger Sandström.

2015/16 var det som sagt 73 distriktsdomare för att sedan öka till 89 säsongen efter och sedan låg det kvar på den nivån i ytterligare två säsonger. Sedan kom en klar ökning ifjol och i år kom en lika stor ökning igen. Ökningen är inte centrerad till ett visst geografiskt område, utan har en bra spridning i hela distriktet.

- Vi har tidigare år haft lite svårare att få upp yngre distriktsdomare i både de östra och västra delarna av distriktet. Men även där har trenden vänt, de två senaste säsongerna har det tillkommit tio unga distriktsdomare i östra Värmland samt elva unga distriktsdomare i västra Värmland och norra Dalsland. Detta är otroligt viktigt för oss framförallt på lång sikt, då det är de unga distriktsdomarna som ska ta över från de mer rutinerade domarna på seniornivå inom sinom tid, fortsätter Sandström.

Senare under veckan kommer vi presentera ytterligare positiva nyheter gällande vår domarverksamhet.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-10-19, kl 15:48