Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nytt domarprojekt - vi söker seniorspelare som vill bli domare

Värmlands Innebandyförbund har en stor domarverksamhet där vi har både många förenings- och distriktsdomare. Vi har dock under de senaste åren märkt att antalet domare som kan och vill döma på seniornivå har minskat. Det gör att vi har startat ett projekt för att locka in aktiva eller nyligen aktiva seniorspelare att ta steget till att bli distriktsdomare. Tack vare ett ekonomiskt stöd för satsningen är både utbildning och material det första året gratis för de spelare som hoppar på utbildningen. Det finns totalt 16 platser och först till kvarn gäller. 

Detta ingår

  • Gratis domarutbildning
  • Uppföljningsträffar under säsongen för fortbildning och erfarenhetsutbyte.
  • Kontinuerliga besök av domarcoacher på sina matcher under säsongen.
  • Domarkläder

Platser
Vi har plats för 16 spelare/domare. Först till kvarn gäller och man behöver inte vara kopplad till en viss förening för att bli med i projektet.

Krav
Du ska vara minst 20 år gammal och ha spelat innebandy på seniornivå. Det finns inget krav på att man tidigare ska varit domare.

Utbildning
Kursen är uppdelad på två dagar. Första dagen är söndag 11 september på Idrottens Hus i Karlstad mellan 09:00-17:00. Andra dagen är måndag 19 september kl 18:00-21:00, denna del genomförs digitalt. Utbildningen är gratis. OBS! Man måste delta på båda tillfällena för att bli godkänd att döma.

Under säsongen
Under säsongen kommer man få besök av våra duktiga domarcoacher som kommer ge tips och hjälp kring vad man behöver göra för att utvecklas som domare. Minst tre besök kommer man få under säsongen.

Uppföljningsträffar
Under säsongen kommer det genomföras uppföljningsträffar där domarna får fortbildning samt får tillfälle att göra erfarenhetsutbyten. Dessa träffar kommer primärt att genomföras digitalt, men kan ske fysiska beroende på vart deltagarna bor i distriktet.

Domarkläder
VIBF står för domarkläder till deltagarna i projektet.  

Ansvariga för projektet
Johan Carlsson är ansvarig för samordning av projektet och Raimon Strömberg kommer hålla i domarutbildningen

Vid frågor
Kontakta Johan Carlsson på 054-2021442 eller johan.carlsson@innebandy.se.

Anmälan
Intresseanmälan görs till johan.carlsson@innebandy.se. Och som sagt först till kvarn gäller!

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-06-03, kl 10:11