Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nyheter kring senior-DM och säsongen inleds med junior-DM

Under den kommande säsongen så genomförs som tidigare år både senior- och junior-DM. Gällande junior-DM så fortsätter det från ifjol framgångsrika upplägget med att DM spelas under en helg i september. För senior-DM inför för första gången prispengar till de båda vinnarlagen.

Sedan mitten av 80-talet har senior-DM varit en given del av den värmländska tävlingskalendern. Tävlingen har genomförts på flera olika sätt genom åren och under de tre senaste säsongerna har den spelats som en utslagsturnering med enskilda matcher under hösten och vintern. Det kulminerar sedan i två finaler första lördagen i februari. 

Under senior-DM den kommande säsongen har tävlingskommittén och styrelsen för VIBF beslutat om att införa prispengar till de två lag som vinner dam- respektive herrklassen. De båda vinnarna får 10 000 kr var.

- Frågan kring prispengar har varit aktuell under flera år och vi väljer att införa det för att höja statusen på senior-DM. Det är något som flera andra distrikt runtom i Sverige har gjort och det till lyckat resultat vad gäller båda anmälda lag och själva statusen på matcherna och tävlingen, säger Peter "Space" Andersson, ansvarig för DM-tävlingarna på VIBF.

Senior-DM inleds med de första utslagsmatcherna i slutet av september och sedan fortsätter matcherna fram till finalerna i Karlstad Innebandyarena den 1 februari 2020. Sista dagen för att anmäla är 25 augusti. Det är också sista dagen att att anmäla lag till F/P15-DM. Information om hur man anmäler sig hittar man här.

Innan senior-DM inleds så kommer junior-DM ha genomförts. Under flera säsonger sjönk antalet anmälda lag till junior-DM och statusen på matcherna var låg. Inför förra säsongen ändrades, efter dialog med föreningarna, upplägget för junior-DM till att spelas under en och samma helg på för säsongen. Resultat blev med fler anmälda lag. Både spelare och ledare var mycket nöjda med att få möta de andra juniorlagen i distriktet, slåss om ett mästerskap och även få en bra förberedelse inför seriespelet i framförallt Juniorallsvenskan.

- Det blev en stor skillnad från tidigare år, från att ha varit bortprioriterat och nästan bortglömt för många, så fick en fullmatad innebandyhelg med 22 matcher av hög kvalité och mycket publik på läktarna i Karlstad Innebandyarena. Vi hoppas och tror på samma framgång även i år i Hammarö Arena, kommenterar Andersson.

Årets upplaga av junior-DM spelas helgen 7-8 september i Hammarö Arena. Sista dagen att anmäla sig är 4 augusti. Anmälningsinformation hittar du här.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-06-28, kl 13:38