Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Ny temautbildning för junior- och seniortränare

25 januari är det premiär för en ny temautbildning för tränare på junior- och seniornivå. I fokus står bland annat situationsanpassat ledarskap, effektiv innebandyfys och spelarnas avgörande kunskap om aktioner i spelet.

Temautbildningen består av en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen handlar till stor del om ledarskap och då särskilt det situationsanpassade ledarskapet. Här behandlas även områden som psykologisk trygghet och relationsorienterat ledarskap. Syftet är att ge deltagarna konkreta och praktiska tips som kan användas i det dagliga ledarskapet.

Den praktiska delen genomförs i innebandyhall och här står rörelseträning och innebandyaktioner i fokus. Hur kan vi arbeta praktiskt med att skapa en aktionsrik miljö? Under passet genomförs spel och färdighetsövningar specifikt med fokus på aktioner.

Temautbildningen leds av Madlen Karlsson och Lina EK Segerblom, med mångårig erfarenhet från en rad olika roller inom innebandy, både som spelare och som tränare. Idag arbetar båda som instruktörer på ett av NIU-gymnasierna i Värmland.

- Vi ställde oss frågan om vi kan tillföra något till värmländsk innebandy och kom fram till att vi faktiskt tror att vi kan det. Det mynnade ut i två temakvällar där vi tror att vi kan ge inspiration, skapa en diskussion och där vi hoppas att deltagarna får med sig en känsla av att de fått nya verktyg, tankemönster eller idéer till sitt tränarskap. Vi tror att vikten av det individuella mötet är superviktigt för alla oss som är ledare, oavsett nivå och ålder, säger Madlen Karlsson

Sammanlagt omfattar temautbildningen 5,5 timmar - 3 timmar teori och 2,5 timmar praktik. Startskottet går 25 januari, då den teoretiska delen genomförs digitalt. Den praktiska delen kommer sedan att genomföras under våren 2022.

Antalet platser är begränsat och vi tillämpar först till kvarn-princip. Varmt välkommen med din anmälan – klicka här

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2022-01-18, kl 09:51