Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ny som ledare för barn? - ladda ner vår guide med tips och övningar

Är du ny som innebandyledare och behöver tips på hur du kan bedriva träning och övrig verksamhet? VIBF har tagit fram ett kostnadsfritt digitalt material med information, övningar, träningsupplägg och allt du kan tänkas behöva för en bra start.

Idén om att skapa ett material för nya ledare har funnits ett tag och det har även varit ett önskemål från många föreningar, som en hjälp i att kunna rekrytera nya ledare bredare.

- Oftast är det personer med erfarenhet från innebandy sedan tidigare som anmäler sig som ledare, men så behöver det ju inte vara. Vem som helst med intresse för att arbeta med idrott och barn ska ju kunna ta sig an ett sådant uppdrag. Och här hoppas vi att det nya materialet ska öppna dörren för fler, säger Camilla Olsson kanslichef på VIBF.

I materialet presenteras grundläggande fakta om regler och spelformer och om hur en träning för barn med fördel byggs upp. Här finns en rad förslag på uppvärmningsövningar, lekar och färdighetsövningar samt ges exempelvis tips om hur hallen delas in för att hålla så många som möjligt i rörelse samtidigt.

- På våra tränarutbildningar har det lyfts många önskemål om ett sådant här verktyg på grön nivå, så det känns jättekul att vi nu kan erbjuda ett som alla kan använda helt gratis, säger Camilla Olsson.

Ladda ner "Ny som innebandyledare här

short_text    Publicerat 2022-08-31, kl 11:33