Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Möt Stefan Olsson – en av våra inspiratörer i Fifty/Fifty

I onlineutbildningen Fifty/Fifty delar en rad inspiratörer med sig av sina personliga tankar och erfarenheter om idrott och jämställdhet. I klippet nedan möter du exempelvis friidrottens förbundskapten Stefan Olsson.

Fifty/Fifty är VIBF:s och Värmlandsidrottens storsatsning som ska inspirera och sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten. Webbutbildningen öppnar brett till hösten, men redan nu är några föreningar igång i en pilotomgång.

Fifty/Fifty vänder sig till föreningsstyrelser och består av sex digitala lektioner som genomförs i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar 30-45 minuter.

Syftet med utbildningen är att föreningen ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna.

Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att föreningar kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Vill du och din förening gå Fifty/Fifty till hösten? Hör gärna av er till camilla.olsson@varmland.rf.se redan nu, så kontaktar vi er och hjälper er igång när utbildningen öppnar brett.

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2019-05-08, kl 15:02