Löfbergs inspirerade om framtidens samarbeten

Hur ser morgondagens sponsringssamarbeten ut och hur kan man som förening tänka och utveckla sina relationer med företagen? Det var några av frågorna på agendan när Anders Thorén, pressansvarig hos Löfbergs besökte nätverket med fokus på elitutveckling.

VIBF:s elitutvecklingsnätverk består av de värmländska föreningar som idag har lag i förbundsserier. Syftet är att stärka, stötta och kompetenshöja de föreningar som bedriver elitverksamhet och hjälpa dem att hitta formerna för att kunna leva upp till de krav som ställs, vilket bland annat innebär att skapa en hållbar organisation över tid.

Gruppen har träffats fyra gånger och ämnena på agendan har varit alltifrån skapandet av hållbara organisationer till framgångsrika arrangemang och rekrytering.

När Löfbergs gästade nätverket stod sponsring i fokus och Anders Thorén berättade om hur företaget resonerar i valet av samarbetspartners, där affärsnytta numera, i allt större utsträckning, går hand i hand med att skapa samhällsnytta.

- En schysst och gemensam värdegrund är numera helt avgörande och det handlar inte längre så mycket om sponsring, utan snarare om samarbeten i olika former, säger Anders Thorén.

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 28 mars 2019