Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Lilla VM och USM under helgen

Under helgen avgörs Lilla VM för F13 och P13 (födda 2006 och yngre) med kvalspel under lördagen runt om i Värmland och sedan slutspel i Munkfors på söndag. På söndag spelas det också USM-kval för P16 i Hagfors och på Hammarö.

Lilla VM

Lilla VM arrangeras av VIBF, Värmlands Folkblad och Värmlandsidrotten tillsammans med Munkfors IBK, Fagerås BK, Hagfors IF Uddeholm, Skoghalls IBK Utveckling, HAIK och BKI Sunnanå.

Under lördagen är det som sagt kvalspel för de 27 deltagande lagen. 13 lag är med i F13-klassen som kvalspelar i Munkfors, Hagfors och Fagerås. Gruppsegrarna från alla tre kvalorter plus grupptvåan från Munkfors är kvalificerade för semifinalerna och slutspelet på söndagen. Orsaken till att två lag går vidare från gruppen i Munkfors är att det fem lag med i gruppen, med det är fyra lag med i de två övriga.

På killsidan deltar 14 lag och de kvalspelar i Kil, Karlstad och Hammarö (två grupper). I Kil och Karlstad, som består av fyra lag vardera, går gruppvinnarna vidare. I Hammarö där två grupper spelar så går två lag vidare, men det efter att gruppvinnarna och grupptvåorna möts i kvartsfinaler efter genomfört gruppspel. Orsaken till det är att i grupperna i Hammarö består av tre lag vardera och alla lag har rätt att spela tre matcher under lördagen, så där blir det kvartsfinaler för de två bäst placerade i respektive grupp i Hammarö. Lagen som slutar på tredjeplats i grupperna i Hammarö spelar en placeringsmatch mot varandra.  

Söndagens slutspel består av semifinaler i båda klasserna och sedan bronsmatch och final.

Spelschema F13

Spelschema P13

Här kan ni läsa en artikel om Lilla VM i Värmlands Folkblad:

https://www.vf.se/2019/11/07/spannande-lilla-vm-slutspel-stundar-i-helgen/

USM

På söndagen spelar sex värmländska lag USM-kval för P16 (födda 2003 och yngre). Lagen är uppdelade i två grupper där alla möter alla och gruppvinnaren går vidare till Regionslutspelet i början av februari. 

På Hammarö deltar Skoghalls IBK Utveckling, Kristinehamns IBF samt två lag från Örebro Län i form av Örebro SK Ungdom och Lillån IBK.

I Hagfors deltar Hagfors IBS, Filipstad IBK, Karlstad IBF Ungdom och GS 86 AIF.

Spelschema USM (grupp 11 och grupp 12)

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-11-08, kl 16:26