Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Lasse Granqvist: ”Idrotten kan inte sitta och avvakta”

Sportjournalisten Lasse Granqvist är en av våra inspiratörer i jämställdhetsutbildningen Fifty/Fifty, där han ger sin syn på idrottens roll i att öka jämställdheten och se till att frågorna hamnar i fokus. Och han tycker att den samlade idrottsrörelsen har långt mer att bevisa.

När Fifty/Fifty-utbildningen lanserades för ett par år sedan var Lasse Granqvist en av dem som tydligt lyfte fram betydelsen av att ta tag i frågorna och han betonade idrottens ansvar att gå i bräschen.

I utbildningsmaterialet pratar han också bland annat om sina egna erfarenheter och reflekterar över varför vi inte kommit längre.

I ett Teamssnack häromveckan passade vi på att ställa några färska frågor till Lasse om bland annat vägarna framåt, jämställdhetsfrågans betydelse generellt och vikten av att utbilda sig.

Lasse Granqvist kommer tillbaka till att idrotten behöver ta en tydligare taktpinne och att Fifty/Fifty är ett viktigt steg, där vi får ett strukturerat tillfälle att reflektera och lyfta upp frågorna på bordet tillsammans.

- Idrotten har ett ansvar att vara ledande i samtidens viktiga frågor. Att vara ledande innebär att då ska du försöka ligga längst fram och då kan du inte sitta och avvakta, utan då handlar det om att ta initiativ, säger han bland annat.

Se hela klippet med Lasse Granqvist nedan

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2021-05-03, kl 15:52