Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Kvalspel i senior-DM 17-18 september

Under helgen, 17-18 september, genomförs kvalspelet till säsongens upplagor av senior-DM för både damer och herrar. Tolv lag i respektive klass gör upp om fem slutspelsplatser. I slutspelet tillkommer sedan tre förbundsserielag per klass. Helgens kvalspel genomförs i Fagerås, Ekshärad, Molkom, Karlstad, Hammarö och Karlskoga.

I dam-DM är det Fagerås BK, Karlskoga IBF och Skoghalls IBK Utveckling som arrangerar varsina kvalgrupp med fyra lag i varje grupp. Tillsammans med ytterligare nio lag gör de upp om de fem slutspelsplatserna. De tre lag som vinner respektive grupp är klara för slutspel och med sig får de sedan de två bästa grupptvåorna. Alla tre distriktsserier på damsidan, division 1, 2 och 3, finns representerade i anmälda lagen.

Karlstad IBF, Skoghalls IBK och Hagfors IF Uddeholm ansluter sedan till slutspelet.

Spelschemat för kvalspelet

Herr-DM har som nämndes lika många anmälda lag till sitt kval som damerna. Här spelas de tre kvalgrupperna i Ekshärad (Edebäck IBF), Molkom (SK Örnen) och Karlstad (Hultsberg IBF). Upplägget för avancemang till slutspelet är det detsamma som för damerna, tre gruppvinnare och de två bästa tvåorna går vidare.

I slutspelet tillkommer sedan Skoghalls IBK, Nilsby IK och Karlstad IBF Ungdom

Spelschemat för kvalspelet

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-09-15, kl 18:06