Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Kval, slutspel och play off

För alla junior- och seniorlag så är alla seriematcher färdigspelade och det innebär att vi har säsongens roligaste tid framför oss när olika kval, slutspel och play off ska genomföras.

 

Kval

På distriktsnivå så har redan kvalet till damer division 2 redan börjat. En omgång har hunnits spelats och SK Örnen och Åmotfors IF/Eda IF vann över Karlstad IBF Ungdom U och IBF Lesjöfors. Kvalet utgörs av de fyra lagen och det ännu oklart hur många platser som kvalet kommer gälla, det avgörs utav utgången av kvalet till division 1. Vill det sig illa kan kvalet komma att gälla noll platser. Omgång 2 spelas denna helg och sedan är det gemensam start i omgång 3 fredagen den 29 mars.

Kvalet till damer division 1 innehåller två lag från division 1, Karlstad IBF Ungdom och Skattkärrs IK, samt två lag från division 2, BKI Sunnanå och IBK Köping Ung. De fyra lagen inleder kvalspelet imorgon och det avslutas med omgång 3 den 7/4. En plats är det man kvalar om till division 1, men det kan också utökas till fler platser beroende på utgången av kvalet till Allsvenskan för lagen från vår region (IBF Örebro Ungdom, IFK Arboga IBK och Per-Ols IBF).

På herrsidan börjar alla kval denna helgen och det handlar om kval till division 2, 3 och 4. Fyra lag deltar i respektive kval. I kvalen till division 2 och 3 står en plats på spel medan det i kvalet till division 4 står två platser på spel. Orsaken till att det finns en plats extra att spela om där, i kvalet till division 4, är för att det under årets säsong har saknats ett lag i division 3 vilket får till följd att det flyttas ner ett lag för lite från division 3 till division 4, och den extra platsen från kvalet täcker upp den vakanta platsen. Kvalen spelas över de tre kommande helgerna med gemensamma startar för respektive kval 5/4 eller 6/4.

Följande lag deltar:
Division 2-kvalet: Grums IBK, Skoghalls IBK Utveckling, Kristinehamns IBF och Edebäck IBF
Division 3-kvalet: Arvika IBF U, Munkfors IBK, Sunne IBK och Olsäters SK
Division 4-kvalet: Lennartsfors IF, Degerfors IBK, Dotteviks IF U och IBF Lesjöfors

På förbundsserienivå deltar tre värmländska lag i kval. Skoghalls IBK damer vann Allsvenskan västra och inleder under helgen kvalet till SSL. Man ställs mot IBK Lund Elit i första omgången i bäst av tre möten. Första matchen spelas på söndag i Hammarö Arena. Vinner Skoghall matchserien så väntar sedan omgång 2 där en plats i SSL ligger i potten.

På herrsidan kvalar Skoghalls IBK och Hagfors IBS till Allsvenskan. Båda lagen börjar på bortaplan i första omgången av kvalet och ställs mot IBF Falun Ungdom respektive IBK Lockerud Mariestad, matchserierna spelas i bäst av tre. Om Skoghall och Hagfors vinner respektive matchserie så möts de i omgång 2 där en plats i Allsvenskan står på spel.

 

Play off

I tre värmländska lag har tagit sig vidare från seriespelet i Juniorallsvenskan och ska under de kommande veckorna spela play off-matcher där platser till Innebandyfesten ligger i potten. GS 86 AIF/Fagerås BK vann sin serie i DJ17-JAS och ställs den 30/3 mot Pixbo Wallenstam IBF hemma i Forshaga Sporthall, vinnaren av den matchen är klar för Innebandyfesten.

Från HJ18-JAS har Karlstad IBF Ungdom och Hagfors IBS/Edebäck IBF tagit sig vidare. För dom väntar bortamatcher den 31/3 mot Gävle IBK respektive IK Sirius FBC i play off 1. För att nå Innebandyfesten krävs seger i play off 1 och sedan även seger i ytterligare en play off-omgång.

 

Slutspel

I den regionala serien HJ17 Elit väntar den kommande helgen slutspel i Västerås. De sex bästa lagen från serien har kvalificerat sig och bland dom hittar vi tre värmländska lag, Hagfors IBS/Edebäck IBF, Karlstad IBF Ungdom och Karlskoga IBF. Upplägget för slutspel är att 1:an och 2:an i tabellen är klara för söndagens semifinaler medan lag 3-6 spelar kvartsfinaler på lördag. På söndag spelas även match om 5:e plats, bronsmatch och final.

Hagfors/Edebäck och Karlskoga möts i den ena kvartsfinalen medan Karlstad ställs mot Örebro SK Ungdom i den andra. Skälby IBK/Tillberga IK och Västerås IBF Ungdom är klara för semifinal.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-03-29, kl 09:42