Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Kval i senior-DM under helgen

Till årets säsong har Värmlands IBF lanserat ett nytt upplägg för senior-DM. Det nya upplägget innebär att lag som spelar i distriktsserierna genomför ett kvalspel i september och från det går ett visst antal lag vidare till slutspel. I slutspel tillkommer sedan de anmälda förbundsserielagen. Under helgen genomförs kvalen för distriktsserielagen på åtta platser runtom i Värmland.

Dam

Tre semifinalplatser står på spel under helgen och det är totalt åtta lag som gör upp om dom. Två kvalgrupper genomförs i Degerfors och Kristinehamn medan den matcherna i den sista kvalgruppen spelas i Kil och Karlstad.

Degerfors: Degerfors IBK, Karlstad IBF Ungdom och GS 86 AIF

Kristinehamn: Kristinehamns IBF, Munkfors IBK och Filipstad IBK

Kil och Karlstad: BKI Sunnanå och Skattkärrs IK*

* = gruppen skulle ha spelat sina matcher i Grums, men Grums IBK har tvingats lämna återbud p.g.a. sjukdom.

Upplägget för grupperna i Degerfors och Kristinehamn är att alla de tre lagen möter varandra en gång och vinnaren av gruppen går vidare till semifinal.

Sunnanå och Skattkärr kommer mötas i ett dubbelmöte som spelas i enlighet med reglerna i Svenska Cupens dubbelmöte. Det innebär att om båda lagen vinner varsin match eller om båda matcherna slutar oavgjort tillgrips sudden death efter match två, och detta oavsett hur målskillnaden totalt är. Om ett lag vinner båda matcherna eller vinner en match och spelar en oavgjord match går det laget vidare till semifinalerna.

Till semifinalerna ansluter sedan Hagfors IF Uddeholm. Semifinalerna spelas vecka 47.

Spelschema

Herr

Fyra kvartsfinalplatser står på spel i herrarnas kvalgrupper. Totalt deltar tolv lag fördelade på fyra grupper. Det skulle ha varit 16 lag, men fyra lag har avanmält sig.

Ekshärad: Edebäck IBF, GS 86 AIF och Filipstad IBK

Karlskoga: Karlskoga IBF, Hultsberg IBF, Kristinehamns IBF och BK Vålberg

Åmotfors: Åmotfors IF, Dotteviks IF och Skattkärrs IK

Arvika: Arvika IBF och Skoghalls IBK Utveckling

Upplägget för grupperna i Ekshärad, Karlskoga och Åmotfors är att alla lagen i respektive möter varandra en gång och vinnaren av gruppen går vidare till kvartsfinal.

Arvika och Skoghall Utveckling möts i dubbelmöte och upplägget är samma som mellan Sunnanå och Skattkärr på damsidan.

Spelschema

Fyra lag går som sagt vidare till kvartsfinalerna. Det kommer lottas fram två kvartsfinalmöten av de fyra lagen. De två lag som vinner kvartsfinalerna ställs sedan mot antingen Skoghalls IBK eller Hagfors IBS i semifinal. Kvartsfinalerna kommer spelas vecka 41 och semifinalerna vecka 49.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-09-17, kl 11:12