Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Kval för lag från distriktsserierna börjar

Under helgen inleds några av distriktskvalen för de värmländska seniorlagen. Det är kvalen till division 1 och division 2 på damsidan som är först ut. Dessutom inleds kvalet till Allsvenskan dam för GS 86 AIF och BKI Sunnanå.

Division 1 dam och Allsvenskan

Sex lag deltar, fyra från division 1 region och sedan två lag från division 2. Från division 1 är IBK Sala, Skälby IBK, Skattkärrs IK och Skoghalls IBK Utveckling med. Division 2-lagen är Dotteviks IF (Värmland) och Surahammars IBF (Örebro län/Västmanland).

Lagen möts i en serie där alla lag möter alla en gång. Lagen som slutar 1-3 är garanterade att få spela i division 1 kommande säsong. Därutöver kan fler lag få spela i division 1, det beror då på hur det går i kvalet till Allsvenskan.

I kvalet till Allsvenskan deltar två värmländska lag i form av GS 86 AIF och BKI Sunnanå samt ytterligare två lag som till vår region, Lillån IBK och Rönnby Västerås IBK Ungdom.

Kvalet till Allsvenskan är upplagt så att lagen är indelade i par och man möts i bäst av två matcher. Laget med bäst resultat totalt går vidare till en ny omgång där man möter ett annat lag som vunnit i omgång ett. Vinnande laget i omgång två är klara för Allsvenskan.

GS 86 möter Täby FC och börjar på bortaplan på söndag. Vinner man mot Täby totalt sett så väntar Gävle eller Bele Barkarby i omgång två. Sunnanå ställs mot AIK och börjar på hemmaplan imorgon lördag. I omgång två väntar Bergs eller Alingsås.

För varje av de fyra lagen från vår region som tar sig upp till (eller i Rönnbys fall, håller sig kvar i) Allsvenskan så tillkommer en plats i division 1-kvalet som innebär spel i division 1 kommande säsong.

Division 1-kvalet avslutas Annandag påsk, 18 april, medan kvalet till Allsvenskan avslutas en dag tidigare.

Kval till division 2 

Rubriken är en sanning med modifikation, själva kvalserien till division 2 inleds först nästa helg, men under denna helgen har fyra lag från division 3 förkval för att få fram vilket lag som får en direktplats till division 2 samt vilka två lag som ska vara med i kvalserien.

Dotteviks IF U och IBF Lesjöfors vann division 3 västra respektive östra. De möts nu i bäst av två matcher (spelas fredag och söndag) där laget som vinner totalt är klara för division 2 medan laget som förlorar får spela kvalserien till division 2.

Åmåls IBK/Billingsfors IBK och IFK Heden kom tvåa i division 3 västra respektive östra. De möts också i bäst av två matcher (spelas fredag och söndag) där laget som vinner totalt får spela kvalserien till division 2, medan förloraren har spelat klart för säsongen.

Kvalserien till division 2 inleds nästa helg och i den deltar även två lag från division 2, Hultsberg IBF och Hagfors IF Uddeholm U.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-04-01, kl 18:44