Karlstad Ungdom klara för Innebandyfesten!

Under helgen avgjordes de fyra regionslutspelen i USM (P16). Ett av dem spelades i Rönninge och efter två dagars spel stod Karlstad IBF Ungdom som segrare och blev därmed klara för Innebandyfesten i april.

Det var sex lag deltog på regionslutspelet i Rönninge och förutom Karlstad IBF Ungdom deltog även Skoghalls IBK Utveckling från Värmland. Lördagen innehöll gruppspel där lagen var uppdelade i två grupper. Både Karlstad Ungdom och Skoghalls Utveckling slutade på andraplats i sina respektive grupper och var klara för regionsemifinal på söndagen. 

I semifinalerna mötte Karlstad Ungdom Bele Barkarby IF IBF och vann Karlstad Ungdom vann den matchen med med 5-2. Skoghalls Utveckling ställdes mot Ledberg IBF i semifinal, där blev det seger östgötarna med och därmed var Skoghalls resa i USM över för denna gången. 

Det blev alltså en final mellan Karlstad Ungdom och Ledberg och i potten fanns en biljett till Innebandyfesten och även intyget att var att av Sveriges fyra bästa lag. Karlstad Ungdom tog tidigt ledningen och ledde med 2-1 efter en period. Även den andra perioden vann Karlstad med 2-1 och hade därmed ett bra utgångsläge inför avgörandet. Ledberg försöker komma närma, men Karlstad håller undan och vinner till slut med 5-3.

Därmed blev Karlstad det första värmländska laget sedan 2016, då Skoghalls IBK deltog, som tar sig till Innebandyfesten i USM-klassen!

Vi skickar ett stort grattis till alla spelare och ledare i Karlstad Ungdom för vinsten och avancemanget till Innebandyfesten!

Innebandyfesten avgörs 17-19 april i Växjö.

Foto: Karlstad IBF

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 2 veckor sedan