Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Karlstad IBF Ungdom slåss om SM-medaljer i Mölnlycke

Från och med i år är Innebandyfesten uppdelad på två helger, en för USM-klassen (födda 2005 och yngre) och en för JAS (födda 2003 och yngre). Under helgen avgörs den förstnämnda och de 16 bästa lagen i tjej- och killagen slåss om de åtråvärda medaljerna. Ett lag från Värmland finns på plats och det är Karlstad IBF Ungdom i tjejklassen.

Karlstad IBF Ungdom har en framgångsrik säsong bakom sig, F05-laget vann DM i höstas och under säsongen har stora delar av laget som nu ska spela USM-festen varit med i klubbens JAS-lag som vann sin serie och snart ska playoff för att även nå JAS-festen.

Karlstad IBF Ungdom säkrade sin plats till USM-festen via att man besegrade Hertzöga BK i sitt kval i februari. Upplägget på USM-festen är att de 16 lagen delats in i fyra grupper med fyra lag i varje. I gruppspelet möts alla lag i gruppen en gång och sedan går de två högst placerade i varje grupp vidare till kvartsfinal. Efter kvartsfinal blir det som vanligt semifinal och sedan antingen bronsmatch eller final. Missar man A-slutspel får man istället spela placeringsmatcher.

VF intervjuade Karlstads ena tränare Nicho Wilbourn tidigare under veckan:

https://www.vf.se/2022/03/30/lovande-laget-splittras-efter-elva-ar-men-forst-vantar-sm-har-en-stor-chans/

USM-festen spelas i Mölnlycke och alla matcher sänds via innebandy.tv.

På plats på USM-festen finns förutom Karlstads tjejer även två värmländska domare i form av Sebastian Falk-Asplund och Erik Ejerfeldt samt domarcoachen Raimon Strömberg.

Vi skickar med ett stort lycka till till alla värmlänningar på plats i Mölnlycke!

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-03-31, kl 16:47