Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Karlstad IBF inleder sista omgången av SSL-kvalet

Förra helgen säkrade Karlstad IBF:s herrar avancemang i SSL-kvalet när man vann den tredje och avgörande matchen i playoff 1 mot Lindås Rasta IBK. I eftermiddag inleds den andra, och sista, omgången av kvalet när man ställs emot Djurgårdens IF IBF. Matchserien spelas i bäst av fem matcher och laget som först når tre vinster spelar i SSL till hösten.

Efter att ha förlorat den första matchen mot Lindås vann sedan Karlstad två raka matcher, varav en i sudden, och säkrade som sagt avancemanget till playoff 2. För motståndarna Djurgården blev det också tre matcher i playoff 1 mot Visby IBK. Man vann de båda hemmamatcherna efter avgöranden i sudden, men förlorade bortamatchen på Gotland.

Eftersom Djurgården hör hemma i den norra Allsvenskan och Karlstad i den södra så har lagen inte möts tidigare. Upplägget i SSL-kvalet är sedan några år tillbaka att i playoff 2 möts lag över seriegränserna. Det högst rankade laget i norra möter det lägst rankade laget från södra, och tvärtom.

Djurgården vann den norra serien medan Karlstad kom tvåa i den södra. Eftersom seriesegrarna i den södra serien, Warberg IC, också tog sig vidare blev Karlstad lägst rankat och får därför möta Djurgården. Warberg ställs i sin tur mot serietrean från den norra serien, Hagunda IF, och vinnaren där spelar således också i SSL nästa säsong. Den matchserien inleddes redan igår och Warberg vann första matchen med 10-4.

Djurgården - Karlstad börjar sin matchserie idag kl 16:00 i Eriksdalshallen i Stockholm. Övriga matcher spelas:

8 april kl 19:00 Karlstad - Djurgården, Colorama Arena

11 april kl 15:00 Djurgården - Karlstad, Eriksdalshallen

15 april kl 19:00 Karlstad - Djurgården, Colorama Arena

21 april kl 19:00 Djurgården - Karlstad, Eriksdalshallen

Och som sagt laget som först når tre vinster spelar i SSL kommande säsong.

Alla matcher sänds via Aftonbladet. Information som sändningarna.

Länk till sändningen av match 1

Vi skickar ett stort lycka till till Karlstad i jakten på SSL!

Foto: Tommy Andersson, VF.se

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-04-05, kl 12:10