Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Jonathan Rundgren blev 10 000:e spelaren

Sedan mitten av 80-talet och starten för innebandyns seriespel har Värmlands Innebandyförbund fört spelarstatistik för matcher, mål, assist, poäng och utvisningsminuter. Inför årets säsong hade 9862 olika spelare gjort minst en seriematch på herrsidan i Värmland. I fredags debuterade den 10 000:e spelaren, 18-årige Jonathan Rundgren från Hultsberg IBF.

Det var under många år den framlidne Jocke Olsson som hanterade statistiken på herrsidan åt Värmlands Innebandyförbund. Via hans extrema noggranna arbete och med hjälp av tidigare tävlingskonsulenten Lars Broddevall finns därför i princip alla matchprotokoll, poängligor och liknande sparat hos förbundet.

Efter Jocke Olssons bortgång tog Johan Carlsson, tävlingsansvarig på innebandyförbundet, över arbetet att sammanställa statistiken på herrsidan. Det var han som därigenom noterade efter förra säsongen att man närmade sig att komma upp i 10 000 spelare som gjort minst en seriematch i herrseniorserierna i Värmland.

- När jag såg att vi så nära 10 000 spelare så bestämde jag mig för att ha koll under säsongsinledning för att veta vem som skulle den 10 000:e spelaren. Det var en del arbete för att ha koll på det, men det var samtidigt väldigt roligt att följa nedräkningen för att se vem det skulle bli, säger Johan Carlsson.

Det var fredagen den 12 november som historia skrevs i mötet mellan Åmåls IBK och Hultsberg IBF U i herrtrean, och spelaren som skrev historia blev 18-årige backen i Hultsberg U, Jonathan Rundgren. Tidigare under säsongen hade gjort några matcher i HJ20, men matchen i Åmål blev hans första seniormatch någonsin.

- Det känns förstås roligt att få denna uppvaktning, men samtidigt väldigt överraskad. Jag hade ingen koll på detta innan. Det var roligt att få göra första seniormatchen och givetvis något man kommer minnas, säger Jonathan Rundgren om hur det känns att ha skrivit historia.

Rundgren uppvaktades ikväll av Johan Carlsson inför matchstarten mellan derbyt mellan Hultsberg IBF och Skattkärrs IK i herrtvåan i Colorama Arena.

För att räknas med bland de 10 000 spelarna så ska man ha gjort minst en seriematch i en värmländsk herrserie eller en seriematch för ett värmländsk förbundsserielag.

- Även om innebandyn av många ses om en ung sport så är detta tecken på att riktigt så unga är vi inte längre och det finns en fin historik att se tillbaka på och bevara. Tack vare personer som Jocke, Lars Broddevall och min företrädare Peter ”Space” Andersson så skulle jag säga att vi på Värmlands Innebandyförbund har ett tävlingsarkiv som bör vara om inte det största, så i alla fall bland de största inom innebandyn i Sverige. Och det är tack vare deras arbete som vi kan uppmärksamma när milstolpar som denna sker, säger Johan Carlsson.

Även på damsidan för innebandyförbundet spelarstatistik. Där har man dock en bit kvar upp till 10 000 spelare.

- Inför årets säsong hade 4733 olika spelare kommit med i maratonligan på damsidan, så där har vi en bit kvar. Men givetvis kommer vi hålla koll även där, kommenterar Carlsson.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-11-18, kl 19:54