Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Johan Friman - ny ledare av herrarnas maratonligan

Inför starten av årets säsong var Johan Friman, Deje IBF, tvåa i herrarnas maratonliga med sina 1174 poäng. Etta på listan var Fredrik Carlsson som gjorde 1188 poäng under sin karriär. I lördagskväll klev dock Friman förbi på listan och blev ny ledare av maratonligan.

Under de tre första matcherna i division 3 med Deje IBF hade Johan Friman gjort åtta poäng och hade således sex poäng upp till Fredrik Carlsson när Dejes U-lag skulle möte Tösse IF U i division 5 östra på bortaplan i lördags.

Matchen blev en målrik historia och slutade med siffrorna 5-19 till Dejes fördel. Deje avgjorde matchen i andra perioden som vann med 10-2, och det var under det rycket som Friman klev upp som ledare av maratonligan. När han satte målet som betydde 13-2 var det hans sjunde poäng i matchen och totalt alltså hans 1189:e poäng i seriespelet på seniornivå i Värmland. Innan matchen var över hade han gjort ytterligare fem poäng och står nu alltså på 1194 poäng.

Johan Friman debuterade i seniorserierna i Värmland som 18-åring den 14 oktober 2001 för Skoghalls IBK i en match i dåvarande division 3 (nuvarande division 2) mot Värmlandsbro SK i numera rivna Mörmohallen. Första poäng, ett mål, kom senare samma säsong i en hemmamatch mot BKI Sunnanå den 16 december.

Förutom Skoghalls IBK så har Friman gjort seniormatcher i Filipstad IBK, Karlstad IBF, Skoghalls IBK Utveckling, Hultsberg/Björkås IBF, IFK Väse, Edebäck IBF och förstås då Deje IBF.

Vi skickar ett stort grattis till Johan!

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-10-19, kl 10:01