Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Intresse för Fifty/Fifty - från norr till söder

I september öppnar onlineutbildningen  Fifty/Fifty för innebandyföreningar i hela Sverige. Och redan har ett trettiotal föreningar från runtom i landet förhandsregistrerat sig för att kunna gå utbildningen under hösten.

Fifty/Fifty är VIBF:s och Värmlandsidrottens storsatsning som ska inspirera och sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten. Webbutbildningen vänder sig till föreningsstyrelser och består av sex digitala lektioner som genomförs i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar 30-45 minuter.

Fifty/Fifty öppnar för alla föreningar i september, men redan nu är det möjligt att förhandsregistrera sig på www.fifty-fifty.nu, för att sedan bli kontaktad och få hjälp igång när det är dags.

- Jättekul att så många från hela landet redan hittat utbildningen. Under sommaren har närmare trettio föreningar från norr till söder varit inne och förhandsregistrerat sig, säger Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.

Syftet med utbildningen är att föreningen ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att föreningar kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Fifty/Fifty är framtagen av VIBF och Värmlandsidrotten med stöd av Svenska Innebandyförbundet och Riksidrottsförbundet och tanken är alltså att initiativet ska bli nationellt.

- Det känns såklart roligt att vi i Värmland har skapat en utbildning som föreningar i hela landet, oavsett idrott, på sikt ska kunna ta del av. Ämnet är i högsta grad angeläget, vi har en lång resa att göra när det gäller jämställdheten inom idrotten. Och det första steget är såklart att vi blir medvetna om vad som skulle kunna göras annorlunda, vilket Fifty/Fifty förhoppningsvis är med och bidrar till, säger Camilla Olsson. 
 
Att utbildningen är helt digital hoppas VIBF ska bidra till att än fler styrelser avsätter tiden och anmäler sig.

- Eftersom alla delar är helt webbaserade och man gör dem tillsammans direkt på styrelsemöten behöver inte föreningen avsätta något extra tillfälle, utan kan bara förlänga sex ordinarie möten med en dryg halvtimme. Vi vill skapa ett så enkelt och flexibelt sätt att göra det som möjligt och det ska bli spännande att se hur formen slår ut.
 
Under våren har tre värmländska pilotföreningar genomfört Fifty/Fifty-utbildningen – Skoghalls IBK, Hagfors IBS och IF Göta.

- Dessutom har VIBF:s egen styrelse gått utbildningen och även referensgrupper hos Svenska Innebandyförbundet och RF, avslutar Camilla Olsson.

www.fifty-fifty.nu kan du läsa mer och registrera din förening redan idag. Varmt välkommen!

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 8 augusti 2019