Intervju med Jonna Olsson inför SDF-SM

På torsdag inleds årets upplaga av distriktslags-SM. Årets turnering hålls i Gävle och i år är det spelare födda 2002 som deltar (mindre distrikt får även ha med spelare födda 2003). Inför avresan så har intervjuat Värmlandslagens båda lagkaptener och först ut blev tjejernas lagkapten, Jonna Olsson.

Imorgon rullar bussen mot Gävle och SDF-SM. Hur är din känsla inför resan och SM?
- Det känns väldigt bra, det har sett bra ut på träningsmatcherna och i Storfors fick vi chansen att slipa ihop vårat lag både spelmässigt och med lagsammanhållningen. 

Hur skulle du beskriva ert lag?
- Jag skulle beskriva vårat lag som ett lag med bra spelare på alla positioner och ett lag som har roligt tillsammans utanför planen vilket speglar av sig på innebandyplanen. Våra styrkor skulle jag säga är att vi har många spelare som kan sätta lägena de får och att vi har många bra försvarare i laget som håller tätt där bak.

Är det någon eller några spelare som man ska hålla lite extra koll på?
- Jag tycker att våran forward Moa Strandberg är en vass innebandyspelare som är både tekniskt bra och kan göra mycket mål. Även våran ena center Elin Gullberg är en målskytt.

Hur kändes det att bli utsedd till lagkapten?
- Såklart kändes det bra att få ett bevis på att man har gjort något bra för laget och det är en väldigt stor ära.

Hur har era förberedelser varit?
- Vi har spelat tre träningsmatcher där vi har fått möta tre väldigt bra lag och gjort bra matcher ifrån oss. Vi har även varit på två träningsläger där spelet har sett bra ut och där vi har fått ihop laget på ett bra sätt.

Vad tror du om era chanser att gå vidare till A-slutspel och hur bra koll har du på motståndet i gruppen?
- Jag tror att chansen är stor och att vi har en bra chans att komma långt med tanke på att det har sett bra ut på förberedelserna inför SM. Jag tycker även att våra tränare har fått ihop femmorna på ett bra sätt. Jag har hört att Västerbotten ska vara ett utav topplaget under SM.

Här finner ni hela F16-truppen

Här finner ni F16:s spelschema

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 1 januari 2019