Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Intervju med Gustav Hedelund inför SDF-SM

På torsdag inleds årets upplaga av distriktslags-SM. Årets turnering hålls i Gävle och i år är det spelare födda 2002 som deltar (mindre distrikt får även ha med spelare födda 2003). Inför avresan så har intervjuat Värmlandslagens båda lagkaptener och killarnas lagkapten heter Gustav Hedelund (Skoghalls IBK) och hans svar finner ni nedan.

Imorgon rullar bussen mot Gävle och SDF-SM. Hur är din känsla inför resan och SM?
- Dom känslorna jag har inför SMi Gävle är mest taggade och förväntansfulla. Det ska blir riktigt kula att åka upp med alla sköna boysen och även spela innebandy medans man representera Värmland.

Hur skulle du beskriva ert lag?
- Jag skulle beskriva vårat lag som väldigt starkt. Vi har många duktiga spelare från olika klubbar på alla positioner vilket har gett oss ett väldigt starkt försvarspel och kontringsspel. Det som gör vårt lag bra och kännetecknar vårt spel är att våra  kedjor har olika styrkor. Det kommer göra att vi alltid överskar med olika spelstilar och varianter hela tiden, vilket kommer göra det mycket svårt för motståndarna.

Är det någon eller några spelare som man ska hålla lite extra koll på?
- Spelare man ska kolla extra på är våra duktiga målvakter Samuel Johansson och Magnus Svanström. Dom är riktigt vassa och duktiga målvakter som kommer hjälpa oss mycket i SM.

Hur kändes det att bli utsedd till lagkapten?
- Att bli utsedd till lagkapten är såklart jättekul och en ära, det känns även bra att tränarna har förtroende för en.

Hur har era förberedelser varit?
- Våra förberedelser inför SM har varit att försökt få in så många träningstillfällen vi kan för att få oss samspelta och få in spelsystemet mm. Vi har även haft tre träningsmatcher mot väldigt duktiga lag där vi har spelat som vi ska och på ett bra sätt.

Vad tror du om era chanser att gå vidare till A-slutspel och hur bra koll har du på motståndet i gruppen?
- Jag tror våra chanser att gå vidare till A-slutspel är stora eftersom det har sett mycket bra ut på förberedelserna innan SM. Jag tycker även att vi spelat ihop oss som ett riktigt duktigt innebandylag och vi har stor vilja att komma långt.
Jag har inte så bra koll på våra motståndare i gruppen men det spelar inte så stor roll eftersom vi kommer fortfarande spela vårt spel och komma till A-slutspel.

Här finner ni hela P16-truppen

Här finner P16:s spelprogram

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 1 januari 2019