Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Information rörande barn- och ungdomsserier

VIBF:s Tävlingskommitté (TK) tillsammans med VIBF:s coronagrupp har tagit beslut för vad som ska gälla framöver kring en eventuell återstart av seriespelet på blå och röd nivå samt för de ersättningsmatcher som finns på grön nivå.

Besluten

Som tidigare meddelats är alla matcher under perioden 11-31 december uppskjuta. Det gäller såväl grön, blå och röd nivå.

Vi kan idag meddela att även matcherna som är planerade att spelas under perioden 1-14 januari inte kommer spelas. Dessa blir dock inte uppskjutna, utan de blir inställda.

Orsaken till att vissa matcher skjuts upp och vissa ställas in är att vi inser att inte alla matcher kommer kunna tryckas in i nuvarande spelschema under våren, därav att vi beslutet att matcherna 1-14 januari ställs in.

Det är också beslutat att matcher på röd nivå får spelas fram till och med 11 april. För blå och grön nivå gäller 31 mars som sista speldag.

Vad händer med de uppskjutna matcherna?

  • Hemmalaget tar kontakt med bortalaget för att presentera två förslag till ny matchtid via mail, sms eller samtal. Bortalaget får välja ett av datumen.
  • När lagen är överens om ett nytt datum genomför man en vanlig matchändring i iBIS.
  • Om ett lag inte vill spela sin(a) match(er) så ställs aktuell(a) match(er) in. Laget som inte vill spela ska meddela detta till bortalaget samt till mig.

När kan det bli aktuellt med att seriespelet återupptas?

Just nu har vi pausat serierna fram till och med 14 januari som sagt. Vi återkommer med besked så snart vi vet när serierna kan börja tillbaka.

Tänk på vid planeringen av nya datum att ni helst inte lägger in de flyttade i matcherna i januari, detta för att öka sannolikheten att de kan genomföras.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-12-08, kl 16:47