Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Information gällande DM-tävlingar

Sedan tidigare har allt seriespel stängs ner för de serier som Värmlands IBF administrerar, idag kan vi också redovisa vad som gäller för två DM-turneringar som inte omfattades av det beslutet.

De DM-turneringar som inte omfattades om beslutet rörande seriespelet är senior-DM och F/P15-DM. Under de senaste veckorna har Tävlingskommittén haft en dialog med berörda lag i de olika turneringarna för att ta in feedback och synpunkter från lagen.

Senior-DM

Tävlingskommittén har beslutat att ställa in de återstående matcherna omgångarna i senior-DM. Beslutet baseras på att TK anser att det är chanserna är väldigt små att enskilda matcher kommer tillåtas för seniorlag framöver och att endast tre av tolv lag svarade att de var intresserade av spela klart DM.

Därmed blir säsongen 2020/21 första säsongen någonsin som senior-DM inte kan slutföras. Herr-DM spelades första gången säsongen 1983/84 och första gången dam-DM genomfördes var säsongen 1986/87.

F/P15-DM

Tävlingskommittén har beslutat att de återstående omgångarna i F/P15-DM får genomföras under våren 2021. Men senast 14 april måste regeringen, myndigheter och kommuner ge klartecken till enskilda matcher över kommungränserna för att det ska vara möjligt. Om det tillåtas så ska matcherna vara färdigspelade senast 2 maj.

Bakgrunden till beslutet är att TK ser det mer sannolikt att ungdomsmatcher kan tillåtas än seniormatcher och dessutom att det fanns en tydlig majoritet av de kvarvarande lagen att man ville spela klart F/P15-DM under våren.

Om det inte blir möjligt att spela klart F/P15-DM innan 2 maj så kommer turneringen att flyttas fram till september istället. Detta för ge möjlighet till både utse två vinnare i turneringarna men också för att ge en möjlighet till en rolig och bra uppstart på nästa säsong för de deltagande lagen.

Beslut om F/P15-DM spelas färdigt under våren eller flyttas till september kommer meddelas senast 15 april.

Varför flyttas då inte också senior-DM till september? Det är tyvärr inte möjligt då senior-DM för säsongen 2021/22 kommer inledas med kvalspel redan i september.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-03-29, kl 10:34