Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Högsta antalet damlag i seriespel sedan 2015

Under slutet av sommaren har både Sunne IBK och Degerfors IBK hört av sig till Värmlands Innebandyförbund med en förfrågan om att få efteranmäla varsitt lag till damer division 3. Förbundets Tävlingskommitté har fattat beslut att godkänna deras ansökningar och därigenom utökas serien från åtta till tio lag. Detta innebär att antalet värmländska damlag kommande säsong är 27 stycken från division 3 upp till Karlstad IBF i SSL. En siffra som är den högsta sedan 2015.

- Jätteroligt att Degerfors och Sunne får ihop varsitt damlag. Sunne tvingades dra ur sitt lag inför förra säsongen medan Degerfors inte vågade anmäla ett lag i våras till årets säsong p.g.a. en tunn trupp. Men under sommaren har båda föreningarna fått ihop tillräckligt med spelare för att kunna vara med, säger Johan Carlsson, tävlingskonsulent på Värmlands Innebandyförbund.

Att just Sunne och Degerfors återkommer till seriespelet gläder förbundet lite extra.

- Att vi får fler damlag och speciellt i områden av distriktet där vi inte har så många seniorlag är viktigt. Vi vet att om det finns seniorlag i närheten så är det lättare för klubbarna att både rekrytera och behålla fler ungdomar i sin verksamhet. Detta då seniorlaget blir något som kan inspirera fler till att välja innebandy eller fortsätta spela, säger Carlsson.

Siffran är som sagt den högsta sedan 2015 och förbundet hoppas att siffran kommer öka de kommande säsongerna.

- Det finns orter i Värmland samt norra Dalsland som idag saknar seniorlag, men där det finns potential att ha lag i framtiden. Framförallt i Arvika genom Dottevik och i Åmål har man många ungdoms- och juniorlag som på sikt kan bilda seniorlag, säger Carlsson.

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2018-09-24, kl 09:16