Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Historisk debut för Vargåna Ullerud IF och Karlskoga FBC

Under helgen drar seriespelet igång för många lag. På ungdomssidan börjar nästan alla serier på röda nivå och även några serier på blå nivå drar igång. På seniorsidan inleds seriespelet herrar division 4 och 5, vilket innebär att alla seniorserier är igång. I herrar division 5 östra så gör både Karlskoga FBC och Vargåna Ullerud IF debut i tävlingssammanhang i och med premiäromgången.

Karlskoga FBC grundades 2018 och spelade flera cuper under förra säsongen. I våras anmälde de sig till seriespelet och imorgon kl 14:00 har man sin premiärmatch. Den spelas hemma i Bergslagshallen i Karlskoga och man tar emot Degerfors IBK U.

Vargåna Ullerud IF är grundat så sent som nu under hösten. Men ansökte om att få ta en vakant plats som uppstått sedan SK Örnen U flyttats upp till division 4, vilket man också fick. Vargåna Ullerud hör hemma i Forshaga kommun och spelar sina matcher i Grossbolshallen i Forshaga. Premiärmatchen spelas imorgon kl 16:00 på bortaplan mot Kristinehamns IBF U. Hemmapremiären är den 25 oktober när Storfors IBF kommer på besök.

Den 30 november möts de båda debutanterna när Vargåna Ullerud tar emot Karlskoga i Forshaga.

Utöver dessa båda klubbar så har VIBF även kunnat välkomna in ytterligare en ny förening under 2019, nämligen Herrhagens IBF. Herrhagens IBF, som hör hemma i Karlstad, finns dock inte med i någon serie- eller poolspel under årets säsong, men siktar på att vara med i poolspelen med sitt lag födda 2012 till säsongen 2020/21.

Är du intresserad av att starta en ny innebandyförening? Hör då av dig till vårt kansli som hjälper er med vad som behöver göras för att bilda en förening och vad man behöver tänka på.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-10-11, kl 16:07