Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

GS 86/Fagerås klara för Innebandyfesten!

Under helgen genomfördes som bekant fyra regionslutspel i DJ18-SM runt om i Sverige. I ett av dom spelades i Hammarö Arena och det slutade med att GS 86/Fagerås stod som segrare efter två dagars spel och därmed kunde kvittera ut en biljett till Innebandyfesten i Växjö!

Lördagen bestod av gruppspel och för GS 86/Fagerås och det andra värmländska laget Skoghall så blev den totalt fyra segrar på fyra matcher och varsin gruppseger.

I söndagens regionsemifinaler, tillika SM-åttondelsfinaler, så ställdes GS 86/Fagerås mot Lerum. Efter att legat under med 0-4 i början av andra perioden så stod man för en stark vändning och vann matchen med 8-4. Skoghall möte Lindome i sin semifinal och det blev en dramatisk match där Lindome till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

Regionfinalen/SM-kvartsfinalen kom således att spelas mellan GS 86/Fagerås och Lindome. GS 86/Fagerås tog ledningen i första perioden och lyckades sedan hålla undan för Lindome resten av matchen. 1-0 blev till 2-0, sedan reducerade visserligen Lindome, men då gjorde GS 86/Fagerås 3-1 och trots ett ytterligare en reducering så höll man undan och vann.

GS 86/Fagerås är det första värmländska laget sedan 2014 som tar sig vidare till Innebandyfesten i DJ18-klassen. Då var Hagfors IF Ungdom som deltog.

Övriga lag som tagit sig vidare är RIG Umeå, Nacka Wallenstam och Lockerud Mariestad. Innebandyfesten avgörs under påskhelgen i Växjö.

Vi skickar ett stort grattis till alla spelare och ledare i GS 86/Fagerås för avancemanget!

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-02-04, kl 17:20