Nuvarande riktlinjer och rekommendationer avseende match, träning och cup:

Läs mer

Frossa i statistik och historik!

Årets säsong fick ett abrupt slut och med tanke på allt som händer i vår omvärld känns kanske innebandymatcher avlägset. Men för att stilla lite av vårt sug efter vår älskade sport så kan ni numera frossa i en massa statistik och historik gällande innebandyn i Värmland.

Vi har uppdaterat och sammanställt maratonligorna för både spelare och lag. Vi har laddat upp tabeller och poängligor för seriespelet från 1988 och fram till nu. Dessutom lagt upp alla resultat för Lilla VM och DM sedan slutet av 80-talet.

Med andra ord all den historik och statistik som fanns på vår gamla hemsida finns nu tillgänglig igen, och är uppdaterad fram till och med säsongen 2019/20. Det inkluderar alltså, som ovan nämndes, de mycket efterfrågade maratonpoängligorna för spelare som spelat i seniorserier.

En av nyheterna är också en sammanställning över vilka serier som alla seniorlag tillhört genom åren. Alltså kan man enkelt se i vilka serier som Lennartsfors IF spelat i sedan de gjorde debut i herrserierna 1995, och det utan att behöva kolla igenom serietabellerna för respektive säsong. Sammanställningen är uppdelad i fyra dokument: Dam, Dam U, Herr och Herr U.

En annan nyhet är en lista över alla föreningar som någon gång tillhört Värmlands Innebandyförbund. De föreningarna är listade per kommun.

Vi har även återpublicerat alla resultat, statistik och trupper för Värmlandslagen sedan SDF-SM började spelas i mitten av 90-talet.

Vi vill tacka de personer som det möjlighet för att alla dessa siffror och sammanställningar kan publiceras. Främst är det Lars Broddevall som var tävlingskonsulent på Värmlands Innebandyförbund mellan 1989 och 2012. Han sammanställde alla tabeller, resultat, matchprotokoll och såg dessa sparades för framtiden. Dessa sammanställningar har varit ovärderliga för arbetet som nu gjorts.

Sedan har vi Jocke Olsson och Kjell-Arne Stensby som sammanställde och uppdaterade spelarnas maratonpoängligor fram till och med 2016. Jocke ansvarade för herrarnas och Kjell-Arne för damernas. Insatserna som dessa tre personer gjort kan inte på något sätt underskattas. De har gjort att de sammanställningar som finns över den värmländska innebandyn med stor sannolikhet är unik jämfört med övriga distrikt.

Därutöver vill vi tacka Sofie Andersson, Moa Hilmersson, Evelina Andersson och Lovisa Danielsson som  under sina praktikperioder på VIBF under 2019 respektive 2020 hjälpt till att både uppdatera och publicera historik rörande distriktslagen och damernas maratonpoängliga. 

Slutligen ska också nämnas de båda nuvarande tävlingskonsulterna Peter "Space" Andersson och Johan Carlsson som publicerat, uppdaterat och sammanställd klart alla dokument som nu finns uppe.

Länk till historik och statistik

Länk till historik rörande Värmlandslagen

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-05-15, kl 16:07