Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Framtidens tränare - nytt nätverksprogram säsongen 2022/2023

Under säsongen 2022/2023 startar VIBF nätverksprogrammet ”Framtidens tränare” i syfte att erbjuda personer upp till 35 år kunskap och inspiration inom ämnen som är avgörande för deras tränarkarriär och samtidigt ett nätverk för utveckling och värdefulla erfarenhetsutbyten.

Gruppen kommer att ledas av Ulf Hallstensson, en av landets mest meriterade innebandytränare och förbundskaptener tillsammans med Johan Libäck, utvecklingskonsulent hos VIBF och själv ung elittränare samt Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.

Fysiska och digitala träffar kommer att varvas. Under de fysiska delarna läggs stor vikt vid spelet innebandy och praktisk träningsmetodik på golvet. Under programmets gång lyfts ämnen som idrottspsykologi, spelet/taktik/special teams, situationsanpassat ledarskap, att leda i med- och motgång, målvaktsfokus och konsten att hantera media.

Deltagarna kommer att få möta en rad spännande inspiratörer som ger tips och kunskaper utifrån olika utgångspunkter och perspektiv. Exempelvis deltar profilerna Anna Wijk och Johan Samuelsson i ett samtal om det vägvinnande ledarskapet ur ett spelarperspektiv, sportjournalisterna Lasse Granqvist och Niklas Jihde delar med sig av sina tips kring att möta media och Svensk Innebandys utbildningsansvariga Andrea Hjelmåker föreläser om grundläggande idrottspsykologi.

Personer upp till 35 år som idag är tränare eller som har ambitioner att inleda en tränarkarriär är välkomna att anmäla sig till nätverket. Deltagande i Framtidens tränare kostar 1000 kr per person och faktureras antingen deltagaren eller deltagarens förening.

Anmälan, som är bindande, görs till camilla.olsson@innebandy.se senast 1 juli. Antalet platser är begränsat och först-till-kvarn-princip till-lämpas.

Program ”Framtidens tränare 2022/2023”
- Kick-off-helg 13-14 augusti 2022, Hammarö Arena
- Mittsäsongsträff januari 2023
- Avslutningshelg april 2023

Mellan dessa träffar genomförs digitala tillfällen där datum bokas tillsammans med gruppen.

Varmt välkomna!

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2022-06-02, kl 15:40