Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Fem värmländska lag i Svenska Cupen

Till den kommande säsongen inför Svenska Innebandyförbundet en ny tävling på nationell nivå i form av Svenska Cupen. I Svenska Cupen deltar alla SSL-lag, topplagen i Allsvenskan samt ett damlag och herrlag från varje distrikt.

Tanken med Svenska Cupen är att skapa ett komplement till seriespelet och skapa en tävling där alla matcher gäller något samt att även få till en tävling där en underdog från en lägre serie kan skrälla mot storlagen från SSL.

Alla SSL-lag från den föregående säsongen samt de lag i Allsvenskan som kvalat till SSL föregående säsong är direktkvalificerade till Svenska Cupen. Därutöver får ett damlag och ett herrlag per distrikt delta. Kvalificeringen till de platserna går via senior-DM. Det högst placerade i senior-DM, som inte är direktkvalificerat, erhåller en plats i Svenska Cupen.

För Värmlands del kommer fem lag att delta i Svenska Cupen 2021/22. På damsidan är både Karlstad IBF och Skoghalls IBK direktkvalificerade, Karlstad via att de spelade i SSL 2020/21 och Skoghall via att de spelade i SSL 2019/20. SIBF kunde inte använda tabellerna från 2020/21 gällande de allsvenska damplatserna, utan gick då tillbaka till 2019/20 och därmed fick Skoghall plats.

Karlstad IBF är även direktkvalificerade på herrsidan, via att man kvalade till SSL under årets säsong. Gällande Värmlands två distriktsplatser så ställdes senior-DM 2020/21 in så inget lag kunde tilldelades en plats baserat på de resultaten. Istället beslutade Tävlingskommittén att använda sig av resultaten i senior-DM från 2019/20. Där vann Karlstad IBF både dam- och herrklassen så distriktsplatserna tillföll istället de båda silverlagen, GS 86 AIF (dam) och Hagfors IBS (herr).

Första omgången av Svenska Cupen ska spelas 21-22 augusti. Här kan ni läsa mer om Svenska Cupen.

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2021-05-04, kl 14:57